zondag 20 september 2009

Weekendje met Willy en de camper afmaken

onderweg naar Ried.

mooi hé?

Ieder jaar gaan Willy en Nienke een weekendje weg met z'n tweetjes. Meestal naar een Belgische stad, maar dit jaar deden we vanwege de financiën een weekendje Amsterdam en omgeving. Overnachten deden we in een schitterend huisje in de omgeving van Amsterdam in het prachtige Unesco wereld erfgoed de Beemster. Ondertussen waren Niels en Dajo het huis uitgejaagd. Niels legde daarom in Ried de laatste hand aan de camper. Daar zit nu ook elektriciteit en stromend water in en hij is nu gewoon echt af!

Zaterdag gingen Willy en Nienke Amsterdam verkennen. Het was alweer 15 jaar geleden dat Willy echt Amsterdam in geweest was, dus we gingen uitgebreid toeristje spelen. Via diverse terrassen door de stag bezochten we verschillende musea: De Hermitage, het Van Geel- Hinloopenhuis (met prachtige binnentuin en stijlkamers) en het FOAM. We slenterden over de grachten en door de straten. KLetsten volledig bij en deden er daarna drie uur over om in ons hotelletje in Middenbeemster te komen per OV. (Van Dam tot Damloop...)

Vandaag fietsten Willy en Nienke naar fort bij Spijkerboor. Een van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam. Het was open vandaag, vanwege het fortenweekend. We bezichtigden het fort met de tentoonstelling over het leven tijdens de mobilisatie in het fort en een tentoonstelling over de tweede wereld oorlog in Nederland van dag tot dag (die 10 dagen in mei). Maar nergens konden wij iets vinden over waarom het fort in eigendom is van Natuur Monumenten. Iets over natuur, was niet te zien. We reden via de Graftdijken, Driehuizen (café De Vriendschap met terras) en Noordeinde naar Graft. Daar bekeken we de oude zerkenvloer van de vroegere Hervormde kerk die in 1951 gesloopt is. De zerken stammen uit de 16e en 17e eeuw en Willy vroeg zich af of daar wel een mens inpaste. Daarna reden we door naar hotel Middenbeemster voor een terras op Broedersbouw 4.

Geen opmerkingen: