zondag 5 december 2010

rondje IJsselmeer...

Zaterdagochtend gingen we vroeg op pad. Zo vroeg dat we onderweg de zon prachtig op zagen komen. Nadat we rommel uitgeladen hadden in Velp, de koffie ophadden en Dajo ingeladen hadden, gingen we op weg naar Dalfsen. Dat ligt namelijk op de route naar Groningen. We gingen op verjaardagsvisite bij Jelka.
In Dalfsen stapten we op de trein die binnen 5 minuten naar Ommen bracht. In de trein kwam Dajo nog een bekende van zijn eerste klimkamp tegen.
Snel gingen we op pad. We liepen een oude NS-wandeling. We gingen dus weer teruglopen naar station Dalfsen, langs de Regge en door het Vechtdal.
Onderweg pikten we nog een geocache mee. Grappig zo snel als we die nu al kunnen vinden.
Onderweg zagen we ook 4 dodaarsen. Eentje wilde een heel klein beetje op de foto.
En hier zag Dajo een rijtje pinguins, maar misschien had hij er last van dat hij te vroeg op moest om met z'n vader en moeder mee te wandelen.
We zagen ook heel veel diersporen in de sneeuw. Van vogels, eekhoorns en herten. Omdat Nienke klaagde dat ze échte dieren wilde zien en niet alleen sporen, immiteerde Dajo een edelhert. Wat een acteur, hé?
Na zo'n anderhalf uur begon het te sneeuwen en te waaien. We hadden een heuze sneeuwjacht! Maar met onze poolkleding en survivalkwaliteiten, redden we het toch om door te lopen!


Na een barre tocht kwamen we om een uur of vier toch bij Jelka en Stijn. We aten heerlijke pannenkoekenlasagne en deden 's avonds een grappig spel met robotjes. Na een gezellige avond bleven we slapen en na het ontbijt gingen we bij hans en Mirjam langs. Daar aten we een broodje en reden toen naar Dronrijp. Kinne was bijna jarig en we gingen even een stukje taart eten en een cadeaautje brengen.
Zo om een uur of vier zagen we alweer een prachtige lucht. De buien in de verte. Wij reden rustig droog weer naar huis en hadden ons rondje Ijsselmeer voltooid.

Geen opmerkingen: