zondag 20 maart 2011

familieweekend/rondje Noord Nederland

O jee, nu bedenk ik me ineens dat ik alles verkeerd om heb opgeladen op het blog. Onderaan beginnen met lezen dus! Daarna waren we eindelijk thuis en konden we nadat we onkruid gewied hadden in de voortuin eindelijk even rustig zitten:-)
Nu nog even de wintertoestanden van de auto afwassen in de wasstraat. JOEPIE!!!
We zaten lekker in het zonnetje op het balkon. Chaja heeft ook nog weer een leuk filmpje gemaakt voor boemerang. Je kan haar ook veel punten geven op de site. Klik hier
De KABOUTERS!!!!
Daarna zouden we naar de open atelierroute in de Plantagebuurt, maar Chaja spijbelde dus gingen we gewoon een kopje koffie bij Chaja en Richard doen. Ook hier zitten ze...
We bleven ook slapen bij Jelka en Stijn. De volgende ochtend reden we in het prachtige lente weer naar Ried. regelmatig zien we de mooie State hiet bij Menaldum. Dit keer moest ie écht op de foto. In Ried dronken we een kopje koffie, kregen een prachtige tafelpoot mee en reden weer naar huis.
We reden door naar Peize waar we nog een cache zochten die we niet konden vinden. Daarna gingen we bij hans en Mirjam van alles opruimen. Het was reuze gezellig. Jelka en Stijn kwamen ook nnog even langs en we dronken na gedane arbeid gezellig een kopje thee in de tuin in het zonnetje. Daarna reden wij met jelka en Stijn naar Groningen. Daar stapte Dajo op de trein en wij aten een eenvoudig doch voedzame en lekkere maaltijd bij Jelka en Stijn. Daarna deden we een spelletje. Tot zijn grote spijt moeten we meedelen dat Stijn het spel verloor! Schande voor iemand van de spellenvereniging!
Want, ja om een uur of elf brak de zon door. Eenmaal op de uitkijktoren zagen we helemaal geen kraanvogels. Wel een mooi uitzicht.
Even later zagen we dit citroenvlindertje. Hij had zich nét opgepomt en zat nog even op te warmen in het zonnetje. Wat een mooi beest!
Er vlogen allemaal leeuweriken. Ze zongen naar de zon die zij wel zagen. er zaten grote groepen rietgorzen en geelgorzen. Het leek toch een beetje lente!
Vandaag gingen we bij Hans en Mirjam langs, maar eerst even naar het Fochteloërveen om kraanvogels te kijken. Met stralend zonnig weer reden we uit Middenbeemster weg. Bij Sneek begonnen er wat mistbanken te onstaan en eenmaal in het Fochteloërveen, was het er hartstikke mistig. Jammer. Toch was het er wel mooi.

Geen opmerkingen: