zondag 15 januari 2012

Supercultureel (maar dat wisten we natuurlijk al:-))

Het stoplichtmannetje!
Donderdag gingen we naar de Purmarijn waar we een voorstelling van Paulien Cornelissen bezochten. Erg leuk! Ik kijk nooit meer op dezelfde manier naar het stoplichtenmannetje! Kijk hier op haar website:
Ensemble Zerafin & Kader Abdolah
Vrijdagaond gingen we naar het Tropentheater voor een voorstelling an het Ensemble Zerafin en Kader Abdolah met hun programma Oriental Liaison. Dit is een voorstelling over vriendschap. Vriendschap dankzij onderlinge verschillen, niet ondanks. Een eeuwenoude Oosterse fabel loopt als een rode draad door de voorstelling. De duif, de muis, de schildpad en het hert zijn vrienden: "Wanneer vrienden je in nood nodig hebben, vraag je niet waarom." Het verhaal van deze vrienden raakt aan de kern van Ensemble Zerafin.
Ensemble Zerafin heeft vvoor deze voorstelling componisten met hun wortels in het Midden-Oosten gevraagd stukken te componeren bij het verhaal van Kader Abdolah over de vrienden. Componisten die midden in de hedendaagse muziekwereld staan, maar daarbij altijd een verbinding zoeken in hun oorsprong.
Het was een heel bijzondere voorstelling. Wij vonden de stukken met Kader Abdolah heel mooi. Er waren ook een aantal moderne muziekstukken, zonder hem. Dat was bijzonder maar niet helemaal onze stijl.

Geen opmerkingen: