woensdag 26 september 2012

Met een trieste reden naar Amerika

Emmy, mijn tante in Amerika was al een tijd ziek. Daarom waren Mirjam en ik daar in het voorjaar heen geweest. Nu ging het de laatste weken ineens erg slecht met haar. Naomi en Mirjam zouden er heen gaan als dat nodig was. Een Joodse begrafenis gaat altijd binnen 24 uur, dus dan moet je snel gaan. Maandagavond was het zover. Er moest snel geboekt en gegaan worden. Plotseling realiseerden wij ons dat je in Amerika helemaal niks kan als je geen auto hebt. De familie was nogal druk met Emmy en de dingen daarom heen en kon dus niet chaufferen. 's Avonds om tien uur besloot ik toch maar mee te gaan om de dames te rijden en te begeleiden. Zo kon ik misschien ook nog even afscheid nemen van Emmy. Dinsdag om kwart over zeven stapten we op de trein naar Schiphol.
We maken er maar het beste van op Schiphol..

Een hapje te eten in het vliegtuig
Toen we om 13.30 uur landden en we dat naar de familie berichtten, bleek Emmy net een half uurtje overleden. Net te laat. Jammer genoeg duurde het ook nogal lang voor we Mirjam door de douane kregen. Er was iets mislukt met haar vingerafdrukken. Nu moesten we geduld oefenen bij de speciale afdeling van Customs. Na een zielig verhaal van mij over een stervende tante, kregen we na een uur toch voorrang en konden we naar de auto verhuurder. Vervolgens belandden we in de avondspits en waren we rond zes uur in het hotel. Het had geen zin meer om naar Columbia te gaan. Het was bijna Jom Kipoer (een Joodse feestdag waardoor iedereen in de sjoel zat en ons niet kon ontvangen). We gingen dus maar ergens eten en de woensdag ons zelf vermaken.
Mirjam en Naomi kiezen een ontbijt uit in het ontbijtrestaurant vlakbij het hotel.

De hotelkamer

Deze geweldig leuke en fascinerende omgeving om ons hotel hebben Naomi en ik bewandeld op zoek naar geocaches. Jammer genoeg lagen er weer allemaal onneembare snelwegen tussen. Maar twee kunnen loggen, terwijl er wel drie op loopafstand (in Nederlandse begrippen) lagen.

Dit is de auto waarmee we rondrijden. Een echte Chevrolet.

De gezellige omgeving van het hotel. En ons uitzicht. Vanmiddag buiten zitten lezen.
Vanmorgen naar de Columbia Mall. Shoppen en koffie drinken

Daar zitten ze op het enige terras van Columbia.

Zo, iedereen weer bijgepraat. Vanavond gaan wee naar de familie en morgen is de begrafenis  daarna gebeuren er allerlei dingen die met Joodse tradities te maken hebben. Ik ben benieuwd...

Geen opmerkingen: