dinsdag 7 april 2015

Wandelen door de Masca kloof

Van verschillende kanten hadden wij gehoord dat er een prachtige wandeling door een kloof is op Tenerife. Bleek ons huisje daar behoorlijk dicht in de buurt te zijn. Vanmorgen gingen we dus vroeg op pad. Eerst naar het havendorpje Los Gigantes. Daar parkeerden we de auto en kochten we een kaartje voor de boot terug. Met een taxi lieten we ons naar Masca brengen. Een prachtige rit tegen de tafelpoot van Jezus omhoog. Daarna weer een stukje omlaag en toen zagen we het dorpje tegen de bergwand geplakt liggen. Er waren aardig wat kroegjes en gedoe daar. Hier gebeurde het, hoor! We hadden ook al plaatjes gezien van drommen mensen door de kloof. Hmmm... Gelukkig regende het heel zachtjes en was het nog maar net tien uur. We namen een kopje koffie en begonnen aan de tocht. Het eerste stukje van de tocht, door het dorp over de geplaveide rotspaadjes, was erg lastig. De stenen waren spekglad. Er haakten al wat mensen af. Al snel waren we op het goede pad en verdwenen alle mensen uit het zicht. Het was prachtig. Iedere bocht en iedere klauterpartij was er weer een nieuw uitzicht. Hoewel we overal gelezen hadden dat het een heel zware tocht was, viel dat nogal mee. Flink klauteren maar wij deden de tocht heel rustig en met veel fotograferen en waren met twee en een half uur beneden aan zee. 
Een Aeonium urbicum


Euphorbia atropurpurea


Barbarijse patrijs. Zo leuk, ze waren samen aan het scharrelen bij een plasje water. We hebben er even een tijdje naar zitten kijken



De lucht wordt blauw en wat zien we daar?

De zee en een strandje. Een mannetje van de boot die de kaartjes controleerd;-) Ha, Ha, en wij maar denken dat we door de jungle liepen!
En dan met de boot over zee terug. Geen dolfijnen. Jammer. Verder was het prachtig.

Geen opmerkingen: