donderdag 5 mei 2016

Tonnerre

We waren weer klaar in Amboise. Via de kleine weggetjes en drie! nieuwe kaartbladen reden we naar onze volgende bestemming. Onderweg stopten we regelmatig om eens hier en daar een kijkje te nemen.
Dit is St. Fargeau. Een prachtig oud stadje met een toren, een kasteel

en een kerkje. In het kasteel hebben allemaal wereldberoemde Fransozen gewoond waarvan alleen de musicus Lulli me vaag bekend voor kwam. Ook was er iets met Jeane d'Arc gebeurd in het dorp.

Na nog een tijd rijden kwamen we vlak na Chabliz (waar geen terras open was om er een te proeven!) in Tonnerre aan. Dat zag er leuk uit. Er bleek een campinkje te zijn dat er grappig uit zag, dus we bleven hier.
We hebben ons privé terras.
Later liepen we nog even naar het stadje en deden daar de stadswandeling. Ook hier bleek weer allerlei oude rommel te zien te zijn.

Le Fosse de Dionne. Een bron waar een wasplaats op gemaakt is.

Het water is heel diep en komt van gewelven van heel diep onder de stad. Bij onderzoeken naar de "bron zonder bodem" zoals hij genoemd werd, zijn verschillende duikers omgekomen.

Boven op de berg staat een oude kerk met mooi uitzicht



Dan weer naar de benedenstad, ook weer een oude kerk


Alle huizen staan leeg, het wordt allemaal gerestaureerd, maar nu is het mooie vergane glorie
Na een nachtje slapen gingen we 's morgens weer lekker te voet op pad. We liepen een wandeling van de Toeristen Informatie om Tonnerre. Het was een wandeling van 18 kilometer langs het Canal de Bourgogne en door de bossen en de wijngaarden
Canal de Bourgogne
aangebrande orchissen

Rue de Charddonay, wie wil daar nou niet wonen?

zilvervlek

grauwe gors

purperorchis


Geen opmerkingen: