zaterdag 13 april 2019

Dagje Haarlem en wandelen in De Zilk

Niels had nodig wat nieuwe broeken en zo nodig, dus we moesten de stad in. Het plan was Leiden, maar er was een storing bij de trein dus we gingen toch maar naar Haarlem. We zijn goed geslaagd en ook nog even naar een tentoonstelling in het Frans Hals, lokatie Hal, geweest bij de tentoonstelling Ruis. Lees hier meer. KLIK




Zaterdag moesten we weer wandelen. Dus we gingen naar De Zilk om in de Amsterdamse Waterleidingduinen daar te wandelen. Het is daar zó mooi. Heel stil. Je komt geen mens tegen. Er was echter een klein probleempje. Het was vandaag bloemencorso. Allerlei wegen zouden 's middags afgesloten zijn of in ieder geval totaal dicht geslibt. We hoopten er maar het beste van en gingen toch.

natuurlijk zien we een heleboel damherten

toch blijven er nog een paar duinviooltjes over die niet opgegeten zijn





koffie bij de Langevelderslag

roggeei


supersteile duinopgang

kleine plevier

Wij zijn echt de beste selfiemakers!


schedeltje van...een koperwiek

Het was een prachtige wandeling en écht doodstil! We hebben alleen constant in een oorverdovend vogelconcert gelopen. KLIK maar voor een filmpje om het geluid weer te geven. We zagen boomleeuweriken, graspiepers, boompiepers, beflijsters, tapuiten, roodborsttapuiten, kleine plevieren en nog allerlei spul zoals vinken en koolmezen.



dit was de wandeling
En toen storten wij ons in het bloembollen/bloemencorso verkeer. Met Googlemaps was dat geen enkel probleem. We waren zonder al te veel oponthoud uit de bollenstreek weg.
en kwamen vlot in onze eigen bollenstreek...

Geen opmerkingen: