vrijdag 18 september 2020

Eten, enzo...

Er was een koolmees naar binnen gevlogen bij ons. Hij blijkt een ringetje te hebben. Niels heeft de gegevens door gegeven.



Dit krijg je dan terug


Vorige keer meldden wij al dat we heel veel appels hebben. Dus er moest maar weer appeltaart komen. Nienke besloot vergelijkend warenonderzoek te doen.  
dit appeltaartje is gemaakt volgens het recept uit het kookboek van mijn nichtje Esther, Nosh

deze is gemaakt met als basis het aloude kookboek van Mirjam, De Joodse Keuken van Bea Polak. Er is weinig van dat recept overgebleven, maar het is nog steeds de basis

beide taarten naast elkaar

Zoals ik al vertelde, mijn nichtje Esther heeft een kookbek uitgebracht. Dat was in april en het zou met een feestelijk diner gepresenteerd worden. Maar ja...Corona. Nadat de plannen een aantal keer gewijzigd waren, gingen wij donderdagavond eindelijk naar het Nosh-diner in Esther's Cookery.
we begonnen buiten met een feestelijk drankje



toespraak van Esther

Er was allerlei heerlijk eten. Ook een heerlijk soepje met matzeballen. Nienke houdt niet van matzeballen. Daarin heeft zij Jaier (de man van) als medestander

de soep

labne

humus, of zoals Esther het schrijft: Choemoes

Lekker eten en drinken

iets met aubergine en mozzarella

een van de toetjes


en daarna weer naar huis met onze veel te volle buikjes

Als je zó lekker gegeten hebt, met aardig wat knoflook, is een mondkapje in de bus tamelijk heftig. Wat een knoflook walm!


2 opmerkingen:

Chaja zei

maar welke taart was dan lekkerder?
Hou ons niet in spanning!

Niels zei

We hebben alleen nog maar een stukje Nosh-taart gegeten. De rest in de vriezer gestopt.