zaterdag 28 november 2020

Diepfries land

Ik heb weer ruzie met blogger. Eerst kwam er geen een foto tevoorschijn en nu zitten ze allemaal door elkaar. Nou ja, let maar op de onderschriften...
Vandaag wilden we nieuwe klompen kopen voor Niels. Dat deden we in Workum. We liepen van Workum via Hindeloopen naar Workum. De weersverwachting was dat het zou beginnen met mist en later warmer en zonniger zou worden. Dat viel wat tegen. Het was voor het eerst echt een beetje koud.

even buiten Workum een oude en een nieuwe molen

het patersrûntsje tussen Hindeloopen en Workum
In Hindeloopen bezochten we het schaatsmuseum. We kregen er een kopje koffie bij en we konden er naar de wc. Dat was alleen al heel leuk.

Maar het was ook echt leuk. Veel heel herkenbare dingen

Een bevroren teen! (Jakkie!)

vlak voor Hindeloopen, wat een mooie boerderij

Vuurtoren van Workum. Heel toevallig, gisteravond zagen wij Floortje blijft thuis op tv, zij was bij de mensen die hier wonen op bezoek!



Bde deur van de kerk in Hindeloopen

Workum

het sluisje van Hindeloopen

Langs het IJsselmeer tussen Hindeloopen en Workum, een natuurgebied dat Molkwerum heet

de kerk van Hindeloopen

de kerk van Workum

scheepswerf Workum
Uiteindelijk kochten we de klompen en liepen we weer naar de auto waar we de kachel lekker warm zetten en naar huis reden. Brrrr, wennen hoor zo'n lage temperatuur.
de wandeling

Ondanks de mist zagen we toch nog aardig wat leuke vogels: blauwe kiekendief, smelleken, nonnetjes, tafeleenden, slobeenden en kramsvogels  


 



Geen opmerkingen: