woensdag 15 december 2021

Schitterende lelijkheid in Luik

Half december (exact) en Nienke en Willy gingen een nachtje naar Luik, want dat schijnt tegenwoordig heel mooi te zijn en wij moeten eigenlijk minstens 1x per jaar met z'n tweetjes op stap. Dit keer dus Luik. We hebben alle Waalse maatregelen goed bestudeerd en het kan gewoon door gaan. Hop, in de trein dus.
even een snelle blik op Maastricht

Maastricht heeft ook een mooi station.
Daarna met het boemeltje naar Luik. Als je over dat spoor rijdt, rijd je echt langs de achterkant van de maatschappij. Een en al lelijkheid, armoe en afbraak. Het heeft ook wel iets schilderachtigs en an kom je aan in Luik.
 
Station Liege-Guillemins

de trots van Luik


het is ook wel een bijzonder station

Na een half uur wachten kwam ook Willy aan in Luik en maakten wij de blijkbaar, bijna verplichte selfie 
Daarna liepen wij richting ons hotel. Een wandeling van ongeveer een half uur. Onderweg bekeken we alvast de schoonheid van Luik.
flats, klassiek standbeeld en omvallende boom


Natuurlijk deden we ook even een kopje koffie en een lunch onderweg. Nadat we de spullen in het hotel hadden gebracht, gingen we verder Luik ontdekken (op de bonnefooi). Al snel kwamen we op de kerstmarkten. Er was ook ergens een reuzenrad. Daar gingen we in. Konden we mooi de stad even vanuit vogelvlucht perspectief bekijken.
Willy in het rad

nog meer kerstmarkt
We waren al snel klaar met de kerstmarkt en liepen verder op zoek naar de hoogtepunten van Luik.
Montagne de Bueren

Wil je meer weten over deze straat? KLIK hier

Nadat we de trap hadden beklommen en de citadel hadden bekeken, liepen we via een andere trap weer naar beneden.


veel mooiere en (denk ik) oudere trap

muurschildering

nog een muurschildering

mozaïek street art

hier woont een oude communist


overal wordt gebouwd in Luik, al jaren plaatsen ze moderne gebouwen tussen de klassieke gevels. Het is daardoor denk ik, de Luikse stijl.
We liepen nog heel lang door de stad, dronken wat, aten ergens mosselen en zagen niet zoveel meer want het wordt in december al erg snel donker. Toch was het reuze gezellig.

Geen opmerkingen: