zondag 6 februari 2022

Nieuwe auto

Vrijdag was het zover, we konden onze auto ophalen bij de garage. Met een (voor ons nieuwe) auto en een  bos bloemen kwam Niels weer thuis. Snel de auto aan onze lader die er al een aantal jaar zit. Jammer… Hij doet het niet. Nadat we gebeld hebben met André van Electroo 2000 en op hun aanwijzingen van alles geprobeerd hebben, blijkt hij het écht niet te doen. Van de week komen ze even langs om het stopcontact te bekijken. Dan maar aan de laadpaal bij het gemeentehuis. Nadat de auto daar een paar uurtjes had gestaan, reden we naar Alkmaar naar Joris en Danijela om bij hun te eten. dat ging erg goed en soepel, alleen leek de auto minder kilometer actieradius te hebben. Dan wij verwacht hadden en ons verteld was.
De volgende morgen gingen we samen voor de deur in de auto zitten met het boekwerk wat de gebruiksaanwijzing is. We begrepen steeds meer maar, die kilometers actieradius nog steeds niet. Afijn, Niels haalde Mirjam op om bij ons te lunchen. Wat vond Mirjam het spannend om in een rijdende computer te zitten! Maar het ging goed en zelfs Nienke kon Mirjam weer naar huis brengen met de computer. Even later kwamen Dajo en Annefloor langs. Behalve voor de gezelligheid kwamen ze ook even de auto bewonderen en een stukje rijden.

Stukje rijden met Dajo en Annefloor (schapen onderweg)

 Zondag gingen we naar Harlingen. Na het opladen was de actieradius nog steeds maar 250 km  Dat is best spannend als je ruim 180 km moet rijden om heen en weer te gaan en waarschijnlijk een stukje gaat rijden met Tom en Rita. Daarom wilden we onderweg eens laden aan de snellader langs de snelweg. We stopten bij het tankstation in Wieringerwerf   Gelukkig stond er een andere auto te laden. Het luistert nogal nauw of je eerst de stekker in de paal moet doen of eerst het pasje voor de paal moet houden. We hebben 40 minuten aan de paal gestaan om de accu weer tot 75% op te laden. We reden weer verder in het hondenweer en kwamen in Harlingen aan. Na een tijdje wilden we een stukje gaan rijden, Niels haalde de auto op en ik liep met Tom en Rita naar de voordeur om op Niels te wachten. Hij kwam maar niet. Bleek de auto niet te willen rijden. De power ging wel aan, maar hij kon niet in de Drive stand. Weer het boek bestuderen maar niets hielp. Even een appje aan Nico van onze garage maar toen die niet direct reageerde, belden we toch maar met de Wegenwacht. Even later belde ook Nico, hij kon op afstand ook niet bedenken waar het aan zou kunnen liggen, maar vond het wel heel erg. De Wegenwacht kwam en had al snel door dat het aan de 12V accu lag. Er zit ook een “gewone” accu in de auto die nodig is om de elektromotor en het systeem in te schakelen. Deze was te leeg, daarom deed de auto het niet. We konden dus al snel weer naar huis. Gek dat de accu onderweg niet opgeladen was en jammer van de ervaring met de nieuwe auto. Zodra we in Middenbeemster waren moesten we ook de auto weer opladen want de accu was nog maar ongeveer 20%. Heel gek! Dat moeten ze van de week in de garage maar eens allemaal voor ons uitzoeken. 

Voor het eerst snel laden langs de snelweg

Geen opmerkingen: