zondag 6 maart 2022

Wandelen enzo in de nakende lente...

De laatste dagen is het steeds prachtig weer. Aan alles is te merken dat de lente eraan komt.

aalscholvers in prachtkleed in de boom

 We konden ook zomaar weer eens uiteten met de bijna volledige Beemster Boeufjes. Dit keer aten we bij 1612, het pas geopende restaurant in de Noord-Beemster

proost


en nog een gezellig nazit.
Zaterdag wilden we even naar de Vogelbescherming voor een nieuw nestkastje. Jammer dicht. Maar niet getreurd, we hadden ook een wandeling in de buurt uitgezocht en halverwege Rheden. we gingen lekker wandelen in de zon.
blaadjes komen al een beetje uit..



klein hoefblad

broodje in het zonnetje

Niels in de holle boom


boomklever met nesteldrang

groot hoefblad


terrasje in de zon

ezeltjes

de wandeling
Toen waren we in Rheden en gingen we eerst even met z'n allen wandelen naar de schaapskooi om een lammetje te adopteren. Dat doen zij namelijk ieder jaar.
alle lammetjes werden gecontroleerd en bekeken of ze wel leuk waren. KLIK hier voor een filmpje

dit is 'm geworden. 
Daarna bleven we eten en slapen  en speelden Fenna en Kasper nog wat muziekstukken voor ons. Knap hè? KLIK hier voor Fenna en HIER voor Kasper

Daarna deden we een soort van genetisch onderzoek. Of je een gootje van je tong kunt maken is genetisch vastgelegd. Wat blijkt? de helft van onze familie kan het wel, de andere helft niet.
wel

wel

allebei wel

niet?

niet

wel

wel

niet

niet

niet

Zondagochtend was Jelka al naar haar werk en bleven wij nog even gezellig ontbijten. Daarna reden we naar Purmerend voor een bezoek aan Mirjam en aan Niels z'n tante Corrie die net verhuisd is naar een prachtig appartement naast Mirjam.
wel
Thuis gekomen, gingen we nuttige dingen doen. En daarna fietsten we naar de Meidoorn om tóch dat vogelhuisje te kopen. Jammer, geen portemonnee mee. Dus nog een keer op en neer.


maar nu is er en hij hangt ook al. Kom maar broeden, meesjes!

Geen opmerkingen: