zaterdag 16 juli 2022

Fietsen en wandelen in Noord-Holland

Het was weer een normale werkweek. We beleven niet zoveel bijzondere dingen.
Terwijl Nienke avonddienst had zag Niels de grote baldsnijders rondvliegen met blaadjes en daarmee een nest in onze tafel bouwen. Als je naar de foto kijkt, zijn het net bijen op bezemstelen of zo.

 De volgende middag ging Niels naar Dieren want Fenna had een uitvoering van de musical waar ze dit jaar aan gewerkt had met het buurthuis (of zo)
Ze deden iets met sprookjes. Thuis speelde Fenna nog even een stukje piano voor Niels. KLIK om het te zien (en horen)

Vrijdag hadden we allebei vrij en besloten we even naar Alkmaar te fietsen met een leuke omweg door Zuid-Schermer. We moesten even naar Bever voor fietsbroeken, benzine voor het kooktoestel en dat soort dinegn.


Driehuizen

fietsen we
's Avonds kwamen Dajo en Annefloor even langs. Ze gaan bijna met vakanie en ze moesten even horen waar het leuk is.
met een wijntje en de Michelin atlas
Zaterdag was het toch tijd om weer eens te kijken bij de Vlotter. Het was er erg groen en het staat er nu vol met bloemen van het (per ongeluk) ingezaaide bloemenmengsel.
kleine parelmoervlinder

gehakkelde aurelia

bruin blauwtje

citroenvlinder


gewone oeverlibel

keizermantel


koevinkjes

harkwesp

Na onze wandeling en een lekkere lunch op het terras van gasterij Kruisberg, reden we weer naar huis. Tevreden met alles wat we gezien en gehoord hadden (ook nog een waterral) en een stuifzwam KLIK om hem te zien.
eenmaal thuis, stapten we nog weer even op de fiets om in Purmerend nog wat boodschapjes te doen. Daarna gingen we wat klussen in de tuin. Dit zijn de cocons van een soort parasitair sluipwespje op de Judaspenning.

Geen opmerkingen: