zaterdag 8 juli 2023

Midzomer varen

Omdat Nienke moest werken zou Niels het blog moeten schrijven maar hij weigert
kwart voor zeven langs het Noord-Hollandskanaal in Purmerend. Nienke op weg naar haar werk.

 De Midzomer vrienden gingen naar het Ilperveld om te varen. Nu schrijft Olof, want hij was er wel bij.
Na wat omwegen vanwege omgewaaide bomen langs het kanaal kwamen we na een extra dosis verkeersdrempels bij het Ilperveld aan. We werden allemaal ingeladen in de alu tourboot en nam Niels het roer. Goed geregeld want anders hadden we een echte gids met kletsverhalen over kievitten, waterstanden en andere zaken die we allemaal allang weten. 



We mochten vanwege onze goede connecties met de kapitein op de banken staan en van het geweldige uitzicht genieten. En van het heerlijke weer. 


De rietzanger zat ons vanaf een sigaar (de Lisdodde) toe te zingen.


Nog even nagenieten van de tocht. Niels wist de weg nog prima - ook na 4 jaar afwezigheid in het gebied, loodste ons onder een extreem laag bruggetje door en leverde ons allemaal aan de kade van het bezoekerscentrum weer af.


Eten hebben we overgeslagen. Met deze warmte beginnen we gelijk aan het toetje. 
(Dat is niet waar maar volgens de foto's hebben we niet heerlijk wraps gegeten. Daar maak je geen foto's van - een bloedbad van knoflooksaus, salsa, sla en bonenvulling).

Er werd nog lang, tot diep in de nacht nagepraat en bijgepraat.

1 opmerking:

Deskman zei

Klein minpuntje van deze tocht heb ik bewust overgeslagen. Ons was één of meerdere roerdompen beloofd. We hebben er uiteindelijk zelfs niet een gehóórd. Maar het is zo flauw om daar iemand op aan te spreken. De natuur doet wat ie wil.