zondag 6 juni 2010

De drie A's in Bergen op Zoom

Nadat we 's avonds gezellig Niels z'n verjaardag vierden in de kou, gingen we de volgende morgen vroeg op pad naar Rob en Leny in Bergen op Zoom. Al jaren vertelt Rob over de drie A's van Bergen op Zoom: asperges, aardbeien en ansjovis waar Bergen zo beroemd om is. Dit weekend was er een speciaal weekend in het kader van die drie A's. De zogenaamde ProefMei (omdat het eigenlijk in mei gevierd zou worden). Een heel weekend is er overal van alles te doen in het kader van de drie A's. Het blijken er zelfs 4 te zijn want natuurlijk mag de alcohol ook niet ontbreken. We hadden de fietsen mee en fietsten twee dagen door de mooie omgeving van Bergen. Zaterdag vooral door Zeeland en zondag een rondje in België. Jammer genoeg waren we net niet op tijd terug om het helemaal droog te houden, maar het was reuze gezellig.
Rob moest eerst nog even optreden met z'n Ierse band bij de opening van het nieuwe magazijn van de voedselbank West-Brabant/Zeeland. Daarna konden we pas op pad
paartje vuurjuffers in de tuin van Rob en Leny
We fietsen via de Kraaienberg over de Oesterdam naar Tholen en dan via Halsteren weer naar Bergen op Zoom nadat we onderweg asperges en aardbeien hebben gekocht.
Stuk lopen over de schorren
Ansjovis wordt in deze "takkenbossen" gevangen door de weervissers van Bergen op Zoom op de schorren bij de Oesterdam.
Rob maakt A nummer 1 schoon. De ansjovis.
De asperges (A nummer 2). A nummer 3 de aardbeien waren na de tour door Zeeland niet zo fotogeniek meer.
In het kader van de ProefMei was er ook muziek op de grote markt. Overal waren terrasjes. Hartstikke gezellig! En fietsen maar. We moeten wel terug zijn vóór het gaat regenen!
Heel aparte beuk. Hij lijkt wel geknot geweest.

Geen opmerkingen: