zondag 16 januari 2011

Rondje Marken in het zonnetje

Vanmorgen werden we wakker en zagen dat het mooi weer zou worden. Er opuit! We besloten weer eens een rondje om Marken te lopen. Dit keer zouden we meteen ook een schat zoeken.
De zoektocht naar de schat (een multicache voor de kenners...) leidde ons door de vele verschillende werven van Marken.
Zoals hier Rozenwerf waar we het aantal ijsbrekers moesten tellen.
Na vele omzwervingen kwamen we bij de op een na laatste aanwijzing. Het paard. Nu alleen nog de exacte plek van de schat vinden. We liepen er vlot opaf.
Genoten onderweg van het uitzicht en de honderden, misschien wel duizenden gansen (brand, rot en kol)
We konden precies de plek vinden. Alleen de schat zelf niet. Nienke was zwaar teleurgesteld. Niels vond het maar een beetje jammer. Met de pest erin, liepen we verder
Maar even later zagen we deze els. Hij deed alsof het bijna lente is. Dat was dan wel weer erg fijn. Het humeur van Nienke klaarde weer op.
Op de bukdijk gingen we nog even eendjes en andere vogels kijken. Jammer genoeg vloog er zodra de telescoop stond een helicopter over. Alles ging de lucht in. Al die duizenden, of misschien nog wel meer ganzen, eenden en andere vogels. Er zat daarna niet veel meer in de buurt. Jammer.
Vanaf ons uitkijkplekje zag je ook nog allemaal sneeuw liggen. Alsof het nog echt winter is. Bah!
Toch deed ook deze wilg erg z'n best te laten zien dat de lente er echt weer aan komt. Daarom hielden we er toch de moed maar in.
Hier zie je een paar kuifeenden. We zagen ook nog allemaal brilduikers, een pijlstaarteend, toppereenden, tafeleenden, grote zaagbekken en smienten. Toch een heel lekker dagje.

1 opmerking:

M en C zei

Mooie foto's weer!
x, car