donderdag 16 mei 2013

Dagje Polen en 's avonds in de buurt

Vandaag wilden we een dagje naar Polen. Even een paar caches scoren in Polen en eens kijken hoe het daar was. We gingen naar Szczecin, een plaats net over de grens. De stad zelf viel een beetje tegen. Niet echt een centrum en hoewel hij aan de Oder ligt, is de stad niet naar de rivier gericht. Maar goed, na veel gedoe een cache gevonden. Wat wel grappig was en wij ons niet gerealiseerd hadden, was dat we zloty's moesten hebben. Echt ouderwets buitenland!
Raar soort poort/tunnel?
stadhuis
Ook oude meuk
 
met deze pompen stond de stad vol

Het tegenovergestelde van de heksjes in Hongarije. Een keurige heer in zomerkostuum.
stadsmuurtoren? In ieder geval, te huur.

Weer een keer asperges!
Kamp, het dorpje van aldert, ligt midden in het Anklammer Moor. Dat is een voormalig landbouwgebied. In 1995 was het overstroomd. Met veel moeite werd het weer drooggepompt. In 1996 overstroomde de boel weer. De regering vroeg de landbouwers wie kon garanderen dat hij er over 10 jaar nog zou zitten. Niemand .(ja voormalig ossies konden nog niet zo goed zelf denken...). Toen hebben ze het niet meer drooggepompt en is er een mooi moeras ontstaan.
Bij Aldert achter, ondergelopen bos met aalscholverkolonie.

Niet alleen aalscholvers, er zat ook een kolonie kokmeeuwen en  geoorde futen. We wisten niet eens dat die graag in grote groepen broeden.
Mooi hè?

Zeearend op nest, met een jong. Gewoon met Niels z'n toestelletje gemaakt.
 
Blauwe reigers. Lijkt wel een Japanse prent...


Geen opmerkingen: