woensdag 15 mei 2013

Fietsen op Usedom

Nadat we gisteravond gegeten en geborreld hadden met de veenprofessor Hans Joosten van de universiteit  van Grieswald en zijn vrouw (Aldert had ze uitgenodigd i.v.m. de toekomstige invulling van zijn huis in Kamp, zelf kon hij daar helaas nietr bij zijn ) en Niels kon dan kennis maken i.v.m. met veen onderzoek op zijn werk, moesten we vandaag uitslapen. Het pontje naar Usedom voer niet eerder dan 11 uur. met onze fietsen en nog 6 andere fietsen en fietsers gingen we op het kleine pontje.
zicht op de haven van Kamp
Weer die spoorbrug.

Mooie libel
Aan de overkant het oude stationnetje van Karnin
Na het eerste kwartiertje kasseien fietsen een lief dorpje.

De poort van het plaatsje Usedom
We reden door de bossen en over de heuvels van het eiland. Stopten ergens bij zo'n hoogzit om te eten en zagen daar wel 5 zeearenden en heel veel kraanvogels en ooievaars.

Fietsbordjes langs het fietspad? Zijn wij nou kniesoren dat we het niet zo'n duidelijk en comfortabel fietspad vinden?

Openbare leesbank. Je mag hier lekker zitten lezen en een boek pakken en neerzetten. Leuk hè?
Na het fietsen is het goed rusten terwijl we op het pontje terug wachten. De man van de imbiss wilde om de een of andere reden de hele tijd Zweeds met me praten. Terwijl ik toch duidelijk zei dat ik niet uit Zweden kwam, maar die oude mevrouw die voor mij was. Nou ja, dan babbelen we toch wat Zweeds?
Daar kwam het pontje weer aan. De afzetter! € 8,50 per persoon en dan op dezelfde dag gratis terug. Staat er op de terugweg ineens met heel kleine lettertjes bij dat dit in mei en oktober niet geldt!


Geen opmerkingen: