woensdag 19 februari 2014

En toen waren we ineens Deep South

Vanmorgen deden we dus weer een poging om naar Memphis te komen. Het lukte! Iin een heel klein vliegtuigje gingen we naar de stad van Elvis. Wij lieten de stad verder links liggen en reden nadat we de auto gehaald hadden naar Rosedale Mississippi. Een heel klein stadje van niks. We dachten dat we daar mooi naar de Mississippi konden kijken waar op die plek ook de White river en de Arkansas river in uitmonden.. We zagen de hoge dijk en daarachter een moerasbos, maar geen rivier. Dichterbij konden we niet komen.
Hier zitten we in het vliegtuigje

Met onze huurauto in de warmte. De sandalen moesten echt aan.

broodje eten

En daarna het informatie centrum bekijken. We rijden door het gebied van de Blues en overal kom je de blues tegen. dat wil zeggen dat het er erg arm is en je heel veel katoenvelden ziet. Blues heb ik nog niemand horen zingen of spelen 

Een eekhoorn. Dat was niet het enige dat wij zagen. Ook een otter, killdeers, een Mississppi Kite, rode kardinalen, Canadese kraanvogels en Amerikaanse smienten

Moon Lake. Waar een heel mooie nevel overheen lag. Hierna ging het ook even regenen, maar later liepen we weer in de zon.

Rustiek Rosedale.


De vrucht van een boom die Niels nog niet op naam heeft weten te brengen

's avonds sliepen we in een motel in Grenada. Een prachtige kamer en vlak bij allerlei eettenten en de Wallmart. We flansten lekker zelf wat in elkaar in de aanwezige magnetron.

1 opmerking:

Nienke zei

O, belangrijk nieuws Niels weet het inmiddels. Het zijn de vruchten van een Liquidambar een amberbooom.