donderdag 27 februari 2014

Pinckney Island en Savannah


Vandaag begonnen we met naar Pinckney Island te gaan. Een soort waddeneiland voor de kust van Savannah. Dit eiland is in zijn geheel een National Wildlife Refuge. Er was daar een wandeling te maken van 14,5 mile, bijna 24 kilometer. Dat hebben we gedaan. Het was prahtig. Niet in de minste plaats omdat het vandaag schitterend weer was.

jonge witte ibissen
 Het was een gefluit en gekwinkeleer van jawelste van alle vogels. We zagen er heel veel. Ook van best dichtbij, maar het merendeel viel toch in de categorie KBKV-tjes

Eastern Bluebird
 Er was ook nog genoeg te zien dat we wel op naam konden brengen: driekleuren reiger, kleine zilverreigers, ijsduikers, witte Amerikaanse pelikanen, Phoebes, middelste zaagbekken, dikbek futen, kuifduikers, geoorde aalscholvers, kleine blauwe reiger, buffelkopeend, kokarde zaagbekken, waterhoentjes, amerikaanse meerkoet, witkop zeearend, willets, gabonspecht en bandijsvogels. En misschin nog meer, maar dat weet ik even niet meer.
Question mark vlinder


Alligator peuterklasje
driekleuren reiger

 Hoewel we dat echt van plan waren, hebben we het andere natuurpark maar even laten zitten. We wilden Savannah vandaag ook met zonlicht bekijken. Dus terug naar de stad, rugzakken neergesmeten en hop de stad verkennen. Het is een heel mooie groene stad. Er zijn heel veel parken en heel bijzonder voor de VS, veel terrasjes.


Klassieke kabouter

Geen opmerkingen: