zondag 6 december 2015

Mexico, mexihicooooo en Laredo

Vandaag reden wij van Del Rio naar Laredo. Onderweg stopten wij in Eagles Pass. Een dorpje dat als enige aantrekkelijkheid heeft dat het vlakbij Piedras Negras, een dorpje aan de overkant van de Rio Grande, ligt. Er zijn meer plaatsen waar dat zo is, maar deze twee kleine dorpjes zijn allebei zo klein dat ze ook als ongevaarlijk bekend staan. Wij parkeerden in Eagles Pass en liepen de brug over en een stukje Piedras negras in. daar dronken wij een kopje koffie op z'n Mexicaans en zochten we een cache. Daarna gingen we weer terug naar Amerika. Dat kostte veel meer tijd, want strenge controles.
de grensovergang

plaza major

 Wij liepen een stukje door het nogal doodse stadje/dorpje (het was zondag, even vergeten), maar we ontdekten toch nog een klein kroegje dat open was. We vroegen of hij koffie en een wc had. Het antwoord op beide vragen was bevestigend, dus we gingen daar op het terras zitten en dronken Mexicaanse koffie. Hihi, als je dat in Nederland zou krijgen, zou je het pand heel boos verlaten. Nu waren wij tevreden. Klik hier voor het filmpje
Coast guard per boot

Nienke zoekt cache
 Na deze avonturen zonder stempel in de paspoorten (aaaah, jammer!), reden we verder naar Laredo. Wat een lelijkheid! Echt alleen maar kaalte en olievelden. gelukkig hadden we nog een State Park in Laredo uitgekozen. Die hebben we ook wel eens mooier gezien. Ondanks dat het niet zo'n bijzonder park was, hebben we toch lekker een stuk gewandeld en best veel nieuwe soorten vogels gezien.
Grote Kiskadie

avondgors

visarend met een lekker visje

zwartkeelgors

Geen opmerkingen: