maandag 11 juli 2016

Berichtjes uit Australië

Dajo is weer verplaatst in Australië. Eerst heeft hij drie weken met twee families door het midden van Australië getrokken. Deze mensen hebben hem afgezet in een klein dorpje ...creek (naam even vergeten) in het Noorden van Australië, ongeveer 600 kilometer van Darwin, de dichtstbijzijnde grote plaats.
Uluru of Ayers rock. Voor de lokale Aborigines, de Anangu, is Uluṟu een belangrijke religieuze plaats. De rots is verbonden met hun mythologie, deTjukurpa, ook bekend als Droomtijd. Alle facetten van de rots hebben een bepaalde betekenis en zijn met elkaar verbonden via demythologie in de Tjukurpa. Bepaalde scheuren in de rots zijn voor de Anangu de overblijfselen van een strijd tussen twee mythologische wezens uit de Droomtijd.







Zo te zien heeft hij het prima naar zijn zin. Nu zit hij voor zo'n drie maanden in een zogenaamd cattle station met een RV park (caravanpark). Hij is in eerste instantie vooral aangenomen als hovenier op het RV park. Maar als het druk is op de cattle farm, moet hij daar natuurlijk ook werken. Als je hier klikt, zie je een filmpje van zijn huidige woonplek
En HIER nog een huisdiertje

Geen opmerkingen: