zondag 21 augustus 2016

In/naar Maribor

Omdat Niels vrijdag tóch al vrij had, vertrokken we vrijdag in de loop van de ochtend vast richting Titoland. Het was druk onderweg op de Duitse autobahn maar we waren toch om half zeven op een camping in Regensburg. We aten en dronken wat, zochten een cache en gingen lekker slapen. De volgende dag gingen we eerst naar Passau om dat stadje te bekijken
Niels past een lederbomen die hier in iedere winkel te koop zijn. 

Passau is een mooie stad, maar na een paar uur reden we toch weer verder richting Leoben, vlakbij de Sloweense grens. Zo hoefden we morgen niet zo ver meer te rijden om op tijd in Maribor te komen.
Ongeveer 20 kilometer vóór Leoben hield de auto ermee op. In mijn beste Duits heb ik de Oostenrijkse ANWB gebeld. We zijn weggesleept naar een garage, 20 kilometer terug de dynamo was kapot. We hebben Joris en Danijela gebeld. Joris kwam ons samen met Ekrem ophalen. Onze bus mag twee weken logeren bij de garage. We zouden de bus eigenlijk ergens in Maribor parkeren voor twee weken, maar nu staat ie veilig bij een garage.
Deze meneer liep gewoon in het wild voorbij bij de garage.
Van de verzekering krijgen wij ook een overnachting in een hotel vergoed, omdat we ook slapen in de bus. Nadat we ons opgeknapt hebben, gaan we naar Ekrem en Sabina waar we lekker eten en praten in een mengeling van Kroatisch, Duits en Nederlands.
Chic hotel, hoor!
Jammer, we worden wakker met een flinke regenbui.
Vandaag stappen we bij Joris en Danijela in de auto en rijden we door Titoland. Ons eerste verblijf van langere tijd is in het huisje van oma daar is geen internet. Het volgende blog duurt waarschijnlijk dus even

Geen opmerkingen: