woensdag 31 augustus 2016

Travnik en lekker eten

Vandaag, 31-8 gingen we naar Travnik. Een plaatsje in de buurt van Zenica in de bergen. Een mooie rit erheen. Nada, de moeder van Danijela ging ook mee en na het bekijken van Travnik, gingen we met Boris (vader) en Ferdo (oom) uit eten in een visrestaurant.  Travnik is een stadje dat in het Ottomaanse rijk heel belangrijk was. het lag precies op een kruispunt van wegen tussen het Franse, het habsburgse en het Ottomaanse rijk. Er waren daar allemaal ambassades. Ivo Andric, een wereld beroemde schrijver die de Nobelprijs voor de literatuur heeft gewonnen, is er geboren en heeft ook een (of meerdere) boeken geschreven die Travnik als decor hebben. Er is daar nog een oud Ottomaans fort dat je kan bezichtigen en een museum van Ivo Andric. Het was erg mooi.
nietszeggend plaatje van een muur van het fort, maar deze wilde tenminste uploaden
Nadat we het plaatsje en alles bezichtigd hadden reden we naar Vitez om daar een heerlijk met wijn besprenkelde dunch te genieten. Heerlijke forellen en karpers, die voor je neus uit ht water werden gevist.
's Avonds zaten we lekker buiten en kwam oom Ferdo nog even langs wippen. Hij heeft heel uitgebreid allemaal verhalen verteld over zijn jeugd en over het leven van zijn ouders, de opa en oma van Danijela. Dat was zo mooi om te horen. Men heeft daar nog een echte vertel cultuur dus de verhalen zijn vol details en wetenswaardigheden.

Geen opmerkingen: