donderdag 2 november 2017

Gewoon saai, maar we kregen klachten...

We kregen klachten uit Amerika dat er niets op ons blog stond. Dat we niet zoveel bijzonders meemaakten was geen goeie smoes. Dus nou ja, wat doe je dan? Dan maak je maar weer eens een blog over écht saai leven. Werk en zo.
Niels ging onze buren helpen de boom (conifeer) tegen hun huis weg te halen. Nou ja, helpen. Niels deed het voor hun.

Terwijl Niels daar druk mee was, ging ik werken. Op het logeerhuis en daar gingen we schaatsen op de schaatsbaan in Hoorn.

Ik heb heus echt een boel geschaatst ook hoor!
Ondertussen zijn we ook nog druk met het proberen ons huis energie neutraal te krijgen. Er zijn installateurs bij ons langs geweest om te kijken en te praten en als het goed is krijgen we zeer binnenkort een offerte en ene plan van hoe we het gaan doen. Waarschijnlijk wel een beetje in etappes. Eerst extra zonnepanelen en warmwaterpanelen en een zonneboiler die dan op de cv aangesloten wordt. We gaan dan de cv op 45*C zetten en nemen alvast koudwaterradiatoren. Daar gaan we van de winter mee kijken hoe dat gaat en afhankelijk daarvan wordt de warmtepomp uitgezocht.
De eerste stap was het verplaatsen van het zolderraam.

Voor onze vakantie was ie er al uitgehaald 

en nu zit ie dus aan de voorkant.
Niels heeft ook maar meteen een hok gemaakt voor de warmtepomp en andere dingen.
Ondertussen heb ik hard onderhandeld en ga ik vanaf 22 november weer een filmklus doen. Kapsalon Romy gaat het heten. Maar eerst had ik nog wat te doen voor een oude klus, Dikkertje Dap. Er was een vertoning in het filmhuis in Bussum en daar was een zogenaamde Q&A (vraag en antwoord) na afloop. Ze hadden Martha daarvoor gevraagd en zij had mij er weer bij gevraagd omdat ze zelf nauwelijks op de set was geweest.
schattig meisje vertelt over de film

antwoorden
Het werd zo laat met de trein dat we maar een hapje gingen eten in Purmerend (we zijn Niels en Nienke). We aten bij Fenicie een Libanees restaurant. Heerlijk!
Libaneze wijn, ook heerlijk

lekkere hapjes

Geen opmerkingen: