donderdag 6 september 2018

kamperen in Monthermé

Woensdag 5 september gingen we werken. Na het werk, ging Niels naar de tandarts voor een noodkroon en toen hij klaar was daarmee hadden wij (allebei in etappes) de bus ingepakt en gingen we in de stromende regen op pad. We reden naar Monthermé in de Franse Ardennen waar we een campinkje hadden uitgezocht en waar Dajo eerder die dag ook al gearriveerd was. Dajo had een weekje vrij bij gebrek aan werk en had besloten dat het gezellig was als hij ook meeging. We kwamen in het pikkedonker aan maar, Dajo had al een vuurtje gemaakt.
gezellig bij het vuurtje
De volgende dag begon een beetje mistig, maar dat heb je wel vaker in een dal. We liepen eerst naar het dorpje Monthermé om wat boodschapjes te doen en te kijken of we wat informatie over wandelen konden krijgen. 
 We liepen erheen met de voie verte transsemoysienne. Een wandeling over de oude spoorweg langs de Semois waar begin 20e eeuw de industrialisatie van het gebied plaats vond. Leuke route met allerlei oude industrie.
kaartje van de route


een sluisje


oude klooster van Monthermé
 In Monthermé bestormden we de Toeristen Informatie en daar konden we een informatieboekje en een kaartje met wandelingen krijgen. We gingen meteen een wandeling doen.
eerst langs de rivier

daarna al snel omhoog

hommel op een blauwe knoop

koraalzwammetje


We liepen over de kliffen van de Semois en met een mooi rondje kwamen we weer bij de camping uit.
de camping ligt ook aan de Semois, minstens twee keer per dag zien we het ijsvogeltje langs vliegen


's avonds weer lekker een vuurtje

Geen opmerkingen: