zondag 2 september 2018

Kreupel, thuis en duinen bij Castricum

Vrijdagmiddag vertrok Niels weer naar de Kreupel om daar een nachtje vogels te vangen en te ringen Dat is  de laatste van het seizoen geweest.
Gelukkig was het schitterend weer

behalve dit vuurgoudhaantje hadden ze ook nog veel zwarte sterns en wat visdiefjes en twee oeverlopers gevangen. Een productieve nacht!
Toen Niels 's zaterdags weer thuiskwam, was het meteen druk. Want we kregen visite.
Tom en Rita kwamen eten en drinken

Daarna zaten we nog lang bij ons vuurtje met Cecile en DirkJan
 Zondag was het alweer zulk mooi weer. We móesten wel weg. Naar Castricum waar we weer een nieuwe wandeling deden.


een knoppergal. een gal op een eikel


er waren alweer veel paddenstoelen. Geen idee hoe deze heet. Komt misschien nog eens. Ja hoor! Daar is de naam: BIEFSTUKZWAM

ook mooi. een soort tondelzwam


slangenkruid



de kwal. 
De kwal is de waterinlaat met water uit het IJsselmeer. De afgelopen dagen was er  wat onrust over dat het water te zout werd. Dat heeft invloed op de natuur. Niels heeft direct een onderzoeksteam erop gezet die nu gaan monitoren en onderzoeken hoe zout de natuur beïnvloed

Onze auto stond geparkeerd bij het Huis van Hilde. Daar wilde ik ook al een tijdje eens kijken. Wat een leuk museum! Het gaat vooral over archeologie in Noord-Holland. Leuk en leerzaam.
een kano met daarachter het depot.


computerschermen met allemaal extra uitleg en tekst per voorwerp dat je wil zien

je loopt in een soort cirkel. Daar heb je vitrines met skeletten daarachter de mens van wie het skelet was en aan de andere kant de voorwerpen die hij/zij gebruikte.

de wandeling

Geen opmerkingen: