zondag 19 mei 2019

Tegenwind in Zuidwest Jutland

Toen we vanmorgen wakker werden was het zwaar mistig, maar dat mocht de pret niet drukken. We fietsten richting Ribe met een leuke omweg. Onderweg zochten en vonden we allerlei caches.
Kerkje van Hjortlund
 Na zo'n 30 kilometer kwamen we weer in Ribe. Daar bezochten we het Vikingmuseum. Het was een leuk museum.

nog een muizenoortje onderweg

prachtige gouden hanger uit de 8e eeuw


zoals het een goed Deens museum betaamd ook wat lijken...

er was ook een tentoonstelling over de Deense vlag

grapje van een kunstenaar Deensevlag-burka
Toen we klaar waren in Ribe en de stad uit fietsten, kwamen we een supermarkt tegen die open was. Daar deden we even boodschappen en toen we naar buiten kwamen was het een drukte van jewelste. Er begon een soort bloemencorso met praalwagens die versierd waren met servetjes.
er stonden ook verschillende fanfares klaar om mee te lopen
 We fietsten nu tegen de harde wind, die de mist had weggeblazen, in terig naar de camping.
Jacobsvlindertje

aardakker, heet dit bloempje
 Terug bij de tent, gingen we nog een stukje langs de rivier lopen waar we gisteren ook langs hadden gelopen. Aan de andere kant van de weg was een rondwandeling gemaakt.




 We hebben lekker gelopen in de zon die opeens heel hard tevoorschijn was gekomen. Maar het was minder mooi dan het stuk van gisteravond. Terug bij de tent gingen we ook nog even vakantie vieren met een boek en zo. En daarna lekker barbecuen. Asperges op de barbecue. Heeeeel lekker!

O, nou vergat ik nog te vermelden wat voor een leuke vogels we hier allemaal hebben.
's nachts worden we uit onze slaap gehouden door zingende bosrietzangers en een koekoek en verder horen (en zien) we constant veldleeuweriken, gele gorzen, grauwe gorzen en kneutjes. Leuk toch?

Geen opmerkingen: