zondag 9 juni 2019

Grote Peel en feestje

Vanmorgen was het prachtig weer. Vol goede moed stapten wij op de fiets richting Grote Peel. Omdat wij vandaag een feestje hebben in Nederweert gingen we hier heen om ook de Grote Peel te bezoeken. Toch een heel beroemd Nationaal Park. De fietstocht erheen deed mij mijn woorden over landschapspijn enigszins terugtrekken. Dit zag er best heel aardig uit.


mooie vliegen en hoornaars onderweg

scharrelvarkens

we zijn er!
In het bezoekerscentrum dat tegenwoordig buitencentrum heet, probeerden wij informatie te krijgen over een wandeling die we op de website gezien hadden. We hadden er namelijk een uitgezocht die in het broedseizoen niet kan/mag, maar er was ook nog een alternatief. Met veel moeite konden we een kaartje kopen voor een aantal paaltjes wandelingen, die je zonder ook had kunnen vinden. Nergens informatie alleen commerciƫle verkoop van van alles. De kalender voor juni liet ook van de 10 evenementen maar 2 excursies zien. De rest was muziek en theater in het buitencentrum. Heel irritant dat natuur tegenwoordig altijd een event moet zijn. Maar goed, dat terzijde. We gingen wandelen.
dit bordje met daarnaast de rupsen kwamen we al snel tegen. Hi,hi, leuk! We maken wat mee!



zandhommel

eikenprocesssierups

zwartsprietdikkopje

eikenprocessierupsen

bontdikkopje

kokmeeuwen
kikkers

alle bomen (ook de berken) kaal van de rupsen

ze zijn echt overal!
 Het was een aardige wandeling maar de peel is behoorlijk verdroogd, nu al/nog! en echt alles wordt opgegeten door die processierupsen. Ik heb nu allemaal bulten in mijn hals, van de haartjes van de processierupsen. Dat is niet echt grappig meer!
Na een paar uurtjes rust stapten we weer op de fiets en reden we naar de andere kant van `Nederweert. Daar was het feestje van Elsa.
molen onderweg





niet zo'n goede foto, maar dit zijn twee patrijzen. Best bijzonder tegenwoordig.
We zagen onderweg ook nog een koninginnepage.

Geen opmerkingen: