zondag 27 oktober 2019

Via Brugge naar Bergen op Zoom en naar huis

Vandaag vertrokken we weer uit Saint Valery sur Somme. We wilden eerst nog even naar een beroemd vogelgebied daar in de buurt het Parc du Marquenterre. Hoewel ik me kon herinneren dat we daar al eens heen geweest waren met de kinderen en dat we het toen vonden tegenvallen, maar goed. Het is herfst er is misschien wel veel trek. Dus we gingen er heen. We kwamen er aan op een gigantisch parkeerterrein en bij een restaurant en kassa. Het park ging pas over een uur open. We hebben nog even gevraagd of we er misschien niet alvast in mochten omdat Niels een ornitholoog uit Nederland was en we niet veel tijd hadden omdat we terug moesten naar Nederland, maar nee. De kassadame was onverbiddelijk. Waarschijnlijk omdat tot 10 uur de jagers nog vrijspel hadden. We zagen op alle zijweggetjes bordjes dat we moesten uitkijken omdat de jacht aan de gang was. We hebben nog even geprobeerd of we ergens het gebied in konden of over een hek konden kijken. Ook dat ging niet. Dan maar weer in de auto en op weg naar Nederland. We besloten onderweg in Brugge te stoppen en Brugge even te bekijken.
mooi
 Brugge was mooi maar echt niet normaal zo superdruk! Je kunt er je kont  niet keren vanwege de toeristen. (Zijn wij ook).

Nienke vindt een cache


bierwinkel




 We besloten na zo'n anderhalf uur dat we in januari in een weekend dat de weersverwachtingen erg slecht zijn, een keer een weekendje naar Brugge gaan en dan ook alle musea daar doen. Nu gingen we maar naar Bergen op Zoom waar we afgesproken hadden om een avondje bij te kletsen.
We waren vijf minuutjes te vroeg. Rob en Leny waren nog niet thuis, dus Nienke ging even spelen in de speeltuin
De volgende morgen vertrokken we weer na het ontbijt en reden we zonder files naar huis. Daar wachten de was en de opruimwerkzaamheden. Ook de tuin moest weer onderhanden genomen. Van de week is er kans op nachtvorst.
lekker blaadjes vegen

Geen opmerkingen: