donderdag 21 mei 2020

hè, hè, Fenna komt weer eens logeren

 Het was weer een enerverend Corona-weekje. We hadden een pakketje naar de VS gestuurd voor Oscars verjaardag alvast. Dat kwam supersnel aan! Ondertussen begint John al wat handiger te worden in het openen van de Niels pakketjes.
hij heeft het juiste bitje tegenwoordig

Chaja weet ook nog hoe de blokken weer in de kar moeten
Donderdag was het hemelvaartsdag. Eindelijk kon Fenna weer eens bij ons logeren want kinderen mogen alles! Kijk maar naar deze column van Pieter Derks. KLIK.We haalden Fenna op met de auto want het OV gaat nog niet. Dat is alleen nog maar voor écht noodzakelijke verplaatsingen. Tja, is een logeerpartijtje echt noodzakelijk? Maar Fenna wilde wel met de auto en het ging goed. Onderweg stopten we even in het Naardermeer en liepen daar een wandelingetje over en om de Muggenbult.
de wandelaars







Toen we in Middenbeemster waren gingen we na de lunch even een ommetje maken. Boodschappen doen en een ijsje halen. Ook gingen we even over het hoofd van Carel Fabritius aaien. Iemand in de Beemster heeft een nieuwe mythe in het leven geroepen met het idee dat deze buste een soort bedevaartsoord wordt. Baby Carle z'n fontanellen wilden niet zo goed sluiten, daarom masseerde zijn moeder constant zijn kruintje. Door die stimulatie is hij zo creatief geworden en kon hij o.a. het puttertje schilderen. Als je nu gebrek aan creativiteit hebt (een writersblock of een leeg doek voor je neus) aai je even over het bolletje van Carel Fabritius en dan wordt je automatisch creatief. Leuk bedacht hè? Er stond zelfs een flesje ontsmettingsmiddel bij!
Nienke aan het aaien

Fenna met ijs
Terug van de boodschappen en het ijsje, ging Nienke tekenen. Zie je het werkt!! En Fenna met water spelen. Eerst alle ramen lappen

de ramen van de kas
in het bakje zitten 
En daarna ging Fenna aan het knutselen. Ze maakte een boot van kosteloos materiaal.
het bouwproces

zeewaardigheid testen

daarna schilderen

eindresultaat
En toen barbecuen. Dat vindt Fenna heel erg leuk en lekker. Zelfs de vegetarische variant!

Na het eten werd de boot te water gelaten....KLIK hier voor de live reportage

Geen opmerkingen: