zaterdag 2 mei 2020

Kalkarme waterrijke duinen enzo

 En weer gewoon aan het werk met onze ommetjes door de Beemster, in de tuin en naar de brievenbus als afwisseling.
Carex nigra Zwarte zegge

Aquilegia alpina
Vrijdag was het 1 mei, dag van de arbeid dus gingen we aan de slag. Eerst het huis kuizen en daarna boodschappen doen en een bloemetje bij Mirjam langsbrengen en even naar elkaar zwaaien. Daarna moesten we even naar Waarland om daar in opdracht van Jelka iets op te halen. We reden daarna door naar de Bamboe importeur in Beverwijk. Wat een boel bamboe! En heel veel heel dikke buizen ook.

het paste precies in de auto
 's Avonds aten Chakchouka want dat moest van Chaja en dat zou vast in het kookboek van Esther staan. En ja hoor het stond erin.
Chakchouka
Zaterdag was het weer eens tijd voor een wandeling. Niels heeft een nieuw project op zijn werk bij het pompstation in Bergen. Het was dus tijd om in die omgeving eens te wandelen om het gebied te verkennen. Alleen ving Niels eerst nog even een knager bij ons in de tuin. We hebben er allerlei experts bij moeten halen maar weten nu zeker dat het jonge bruine ratten zijn.
We besloten dat we toch  niet een tuin vol ratten willen hebben dus hij is in de val gelopen. Gisteren stal hij nog het eten van de egels. KLIK hier
Maar toen gingen ww ondanks de slechte weersvoorspellingen toch op pad.
we begonnen nog met wat regen

Typisch kalkarm duinlandschap met veel kraaiheide
het weer knapte al snel op en na een tijdje liepen we zelfs met onze jassen te sjouwen in het zonnetje.




natte bossen


bankje verdrinkt bijna

dennenorchis

staat in dit bos dat toch écht gekapt gaat worden

hageheld



Divi-diviboom

dit rondje liepen we

Geen opmerkingen: