maandag 6 juli 2020

Het doel: ijsvogeltje op de foto



Nog even over gisteravond: We gingen nog even bij de toiletgebouwen en het huis van de beheerder naar de vleermuizen kijken. Niels had de batdetector mee en al snel zagen we de eerste vleermuizen uit het houtbeschot komen. KLIK hier voor een filmpje
Niels staat te wachten met de batdetector
Vanmorgen was het toen we weggingen lekker zonnig. Het leek een mooie dag te worden, hoewel buienradar iets anders zei.
we liepen in het zonnetje het landgoed Meuleman in
al snel zagen we een ree

parel ammonieten

heide met jeneverbessen
dopheide

boombleuwtje



alweer een ree

en toen ging het regenen
 Al snel kwamen de buien af en aan en liepen we steeds met de paraplu in de aanslag.
we kwamen bij de Dinkel
 Ik had mijzelf vandaag een doel gesteld. Bij de Dinkel moest het toch lukken om een ijsvogeltje te spotten en ook nog op de foto te zetten. Ik had er een besteld die op een takje boven de rivier lang genoeg bleef zitten zodat ik kon fotograferen.

mooi hoor, die Dinkel

er stonden zelfs bordjes bij het afgesloten stukje dat het broedgebied was van de ijsvogel...

wel een buizerd...
En toen kwam er weer een heel grote bui maar toen waren wij net bij het paviljoen met de speeltuin. We hebben daar de bui uitgezeten onder het genot van een lunch en daarna liepen we weer verder. Nog steeds langs de Dinkel. Nog steeds geen ijsvogeltje. Wel weer een paar gele kwikken en een bonte vliegenvanger (die ik zelfs op de foto heb staan maar, die ik nu niet terug kan vinden in blogger).
de wandeling
Afijn, om half twee waren we weer terug op de camping en na weer een paar buien besloten we tussen de volgende door naar Denekamp te fietsen. We bezochten museum Natura Docet waar behalve het verplichte filmpjes/spelletjes en ander kindergedoe ook nog een boel van het originele opgezette dieren museum bewaard is gebleven.




uiteindelijk fotografeerde ik ook nog twee ijsvogeltjes!


terug op de camping was er ook nog weer even zon!

Geen opmerkingen: