zaterdag 6 april 2024

Oeps! Dat ging even niet zo goed

Dinsdagochtend/nacht maakte Niels mij wakker omdat hij heel erg lag te trillen en niet meer stil kon liggen. Nienke ging ademhalings- en ontspanningsoefeningen doen met Niels. Later kreeg Niels het ook koud. Oké, koorts. Nienke ging sporten en zei dat Niels maar even met de dokter moest bellen. De dokter ontdekte dat Niels ziek was maar kon zijn waardes niet zo goed meten. Ze zei dat Niels om 12.00 uur maar even terug moest komen. Om 12.00 uur, kon Niels niet meer zelf rijden dus Nienke bracht hem naar de dokter. Daar is Niels uiteindelijk door de ambulance opgehaald met een bloeddruk van 70/40 en aan de zuurstof. 
Op de spoedpost kwamen ze erachter dat Niels longontsteking had. Hij moest maar een nachtje blijven
Nienke ging weer naar huis om wat spullen voor Niels te halen. Uiteindelijk was ze om 17.30 uur weer thuis. Om 19.30 uur werd er gebeld uit het ziekenhuis dat ik maar even moest komen omdat Niels op de IC lag. Daar aangekomen, moest Nienke in de familiekamer wachten. Ik zat me een beetje boos te maken. waarom komen als ik moet wachten? Het bleek dat Niels naast zijn longontsteking ook een sepsis ontwikkeld had KLIK voor een uitleg van sepsis. Het ging dus erg slecht met Niels. Gelukkig had Nienke dat niet zo erg door. Het ging niet goed maar dat het zó slecht ging, had ze niet door. De volgende ochtend werd Nienke gebeld door het ziekenhuis dat het zó goed ging met Niels dat hij weer naar de zaal ging.
Niels weer terug in het land der levenden
De artsen en verpleegkundigen snappen er niks van dat Niels zo snel ziek kon worden en zo snel kon opknappen. Gezonde jonge god, denk ik.
 
visite in het ziekenhuis

nog meer visite

Niels verwend zichzelf omdat hij nog leeft

uitzicht van Niels
Zaterdagochtend mocht Niels weer naar huis en van het mooie weer genieten.
tuin controle

hondstand

Lysichiton americanus, gele aronskelk

waterdrieblad

kievitsbloemen


bolletjes kers

eenbes

de appel bloeit

vosje

Terrasjeskommazweefvlieg

Alkmaar

Geen opmerkingen: