woensdag 17 april 2024

Zwolle

Nou, en toen reden we dus zondag weer naar huis. Niels had erg veel pijn in zijn lijf en omdat hij dat lijf niet meer zo vertrouwd, wilde hij gewoon maandag naar de dokter. Daar bleek er gelukkig niet echt iets ernstigs aan de hand te zijn. Wel vervelend, gekneusde ribben van het hoesten en darmen die van slag zijn van de vele antibiotica. Want niemand vertelt je ooit dat je nadat je antibiotica hebt geslikt, je altijd probiotica moet slikken omdat je hele darmflora naar de gallemiezen gaat van antibiotica. Maar goed, we zitten dus weer in de kou en de regen in Nederland. En omdat we daar toch waren, gingen we dinsdag maar even bij Tom langs. Om een uur of 11 gingen we weer naar huis want we hadden nog meer te doen. Vlak voor de Stevinsluizen bij Den Oever, kwamen we tot stilstand. We hebben tweeëneenhalf uur stil gestaan. Er was een ongeluk gebeurd op de sluis. Na al dat wachten werden we terug naar Friesland gedirigeerd. We moesten door de Flevopolders naar huis. Maar de auto moest ook opgeladen om dat te halen en wij hadden ook honger dus even wat gegeten in Zurich en daar de auto aan de snellader. Uiteindelijk waren we om over vijven thuis.

file...

het fietspad aan de waddenkant van de Afsluitdijk
Omdat we nu in het rotweer thuis waren en we er tóch even uit wilden om rustig bij te komen van Niels z'n ziekenhuisavontuur, boekten we een AirB&B in Wijhe. Met een lekker bed en een huiskamertje om rustig ook een boek te kunnen lezen en te lummelen. 's Morgens gingen we eerst naar Zwolle.
 

eindelijk eens naar museum De Fundatie

Meisje in rood van Paul Citroen

Van Gogh


Marte Röling



Nou, er waren wel mooie dingen in het museum maar het is wel veel blabla. Ik kwam er vandaag achter dat ik erg van de schilder Paul Citroen houd. We gingen verder Zwolle bekijken

De beroemde Waanders in de Broere die tegenwoordig Van der Velde in de Broere is.







nog een kerk met boeken. Tweede hands, dit keer
Na lekker lunchen en rondlummelen, reden we naar onze B&B. Het is wat we ervan verwacht hadden.


Geen opmerkingen: