maandag 22 november 2010

Leve de Beschaving

Op het alerlaatste moment kochten wij vanavond nog kaarten voor de manifestatie Leve de Beschaving, tegen de culturele kaalslag. Zaterdag stonden wij nog met z'n tweetjes in de regen te schreeuwen om cultuur, maar dat gaf toch niet zoveel voldoening. We wilden iets meer doen tegen de dreigende rampen voor de cultuur. Daarom waren wij vanavond in de Heiniken Music Hal en genoten van cultuur van alle pluimage. Waylon bijvoorbeeld.
Ook speelde NUHR samen met Gijs Scholten van Asschat Richard III, maar dan wel gesponsord.Er waren echt allerlei verschillende soorten cultuur. Bij deze link zie je een stukje ballet. En even later moest de hele zaal meedoen met het Metropoolorkest. Dat met deze instrumenten (kazoo's) misschien niet opgeheven hoeft te worden? Kijk maar met deze link
Op het laatst zong iedereen die meegewerkt had nog een lied en de zaal mocht ook meezingen. Misschien kan je het nog zien op uitzending gemist. Er waren namelijk nog veel meer mooie optredens, onder anderen een prachtig gedicht van Ramsi Nasr.
Ga in ieder geval ook even de petitie tekenen op www.stopdeculturelekaalslag.nl
Tja, soms moet je als ouders van kinderen die kunstacademie gedaan hebben, muziek maken of bijvoorbeeld graag acteren toch iets doen!


Geen opmerkingen: