zondag 21 november 2010

Naar Terschelling

We hadden het verdiend, vonden we. Dus gingen we een paar dagen naar Terschelling. Altijd een mooi gezicht als je West zo ziet liggen bij aankomst met de boot.
We hadden in Midsland een appartementje gehuurd. Boven een huis in de Oosterburen, dé hoofdstraat in Midsland. Dit is de keuken.
Ook was er een huiskamer met bed en zitje. Leuk hoor.
Nadat we een topografische kaart hadden gekocht in de superdrukke hoofdstraat van Midsland, gingen we op pad om met allerlei leuke caches naar West-Terschelling te lopen.
Onderweg zagen we deze gigantisch druipende inktzwam.
Yes! We vonden onze eerste zelf gevonden cache. Leuk hoor, als het helemaal zelf lukt.
Het was erg rustig op het eiland. We liepen lekker over de Longway.
Na het wandelen, dronken we een kopje koffie in "Het Wakend Oog". Daarna gingen we weer terug naar Midsland waar we hartelijk welkom werden geheten.
De volgende dag stapten we op de fiets en reden we naar de Boschplaat. Via dit leuke fietspaadje bij Formerum.
Het lijkt wel of de lucht gaat breken en daardoor zien we een mooi lichtje in dit meertje.
We wandelen helemaal naar het Oosten. In de Boschplaat zijn nog veel konijnen. Deze bleef lang zitten en bleek dus inderdaad myxomatose te hebben.
Dit drenkelingenhuisje op het strand was onze derde cache die we op Terschelling deden. Leuk hoor. De VVV heeft dit weer nagebouwd op het strand alleen de kist met dekens, water en stokvis ontbreken tegenwoordig.
Via het strand liepen we weer terug naar onze fietsen. Het lag vol met schelpen op het strand allemaal prachtige stillevens.
Nienke staat beneden bij de drenkelingenhut om er een foto van te maken.
De zon begint écht te schijnen. De duinen lijken daardoor ineens op de Sahara.
Je krijgt er ook een heel ander soort weerspiegeling van in weer een ander meertje.
Toen we terug naar huis fietsten, zagen we in Hoorn de zogenaamde Sjouw. De Sjouw is een tenen bol die vroeger om etens- en melkenstijd werd gehezen als tijdsaanduiding. Ook dat heeft de VVV weer teruggehangen.
In Hoorn is ook een prachtig kerkje. Misschien lijkt het wel alleen maar zo mooi door het prachtige weer.
We bezochten ook het wrakkenmuseum. Een museum waaarin van alles dat er gejut is, tentoongesteld wordt. Het is een grappig bijelkaar geraapt zooitje. 's zomers is er ook een soort van speeltuin bij en nog veel belangrijker, er is een kroeg bij. Dat is waarschijnlijk het allerbelangrijkste want het museum ligt tegenover de beroemde camping Appelhof.

Er stonden ook allerlei interessante zaken in het museum.
In Landerum is dan weer een leuke molen.

aangestoken door het mooie weer van de vorige dag, gingen wij weer lekker op pad. Eerst een fietstocht met zogenaamde multicache doen en daarna wilden we door naar het groene strand. Jammer genoeg begon het na een uurtje te regenen en hadden we de regenbroeken thuis laten liggen. Eerst terug dus. Regenbroeken gehaald en weer op pad. De cache was niet heel simpel te vinden, maar wij ontmoetten twee mensen die met dezelfde cache bezig waren. Zij hadden al 295 caches gevonden. Toen zij zeiden dat we 180 meter verderop moesten zoeken dan wij deden, geloofden wij ze dus.
We hebben wel een half uur met z'n vieren het bos zo'n beetje omgespit hadden, vergeleken we de antwoorden op onze vragen. Bleek dat wij dus al eerst op de goede plek aan het zoeken waren. Gelukkig tóch gevonden! Als goedmakertje kregen we wat antwoorden van de puzzel van de volgende cache. Die konden we zelf niet verder maken omdat we geen internet hadden in ons huisje en we wat antwoorden moesten googelen. Daarom fietsten we ook nog even naar de Hoornereendenkooi voor onze volgende cache.
En wie kwamen we tegen onderweg? Juist, een oude bekende. Hij zwaaide ook naar ons. Hij herkende ons ook. Sinterklaas kwam vandaag aan op terschelling. Hij komt aan op West en gaat dan alle dorpen op het eiland af. Hij op z'n paard, maar de fanfare en de pieten doen het lopend!
En toen vonden we de cache bij de eendenkooi ook.
Wat een mooie paddenstoel, he? Ik weet niet hoe hij heet, maar als je er meer verstand va hebt, zeg het dan maar. Ondertussen was het toch alweer te donker geworden voor het Groene strand.
Vandaag was de vakantie weer voorbij. We maakten het huisje weer schoon en fietsten naar West. Daar liepen we nog even wat rond. Ook over dat hoge duin achter het dorp, maar voor het Groene strand hadden we geen tijd meer.
Vanaf de boot is het maar een kwartiertje rijden naar Tom en Rita. We gingen dus even in Ried langs, aten daar een hapje mee en hielpen Tom met een probleempje met zijn computer. Nu zijn we weer gewoon saai thuis. De arbeid roept weer!

4 opmerkingen:

M en C zei

Leuk allemaal, mooi eiland toch. Wanneer gaan we samen een multi doen? Mogen jullie zoeken!
Groetjs, Car

M en C zei

Ziet er allemaal goed uit. Gelukkig hebben jullie ook nog móói weer gehad.
Groetjes, Car.

M en C zei

Had al gereageerd, maar hij leek niet over te komen. Maar misschien met deze erbij drie keer?
Naja, heb ik weer wat ingehaald.
Car

Jelka zei

Wat goed dat jullie al die caches helemaal zelf hebben gevonden!
Het ziet eruit alsof jullie het fijn hebben gehad. Mooie foto's, maar wat een vieze inktzwam!
xxx Jelka