zaterdag 13 november 2010

Saai dagje?

Nadat Dajo zijn verjaardag vrijdagavond had gevierd, gingen wij (Niels, Jelka en Nienke) 's morgens alweer bijtijds op pad. Niels moest naar Utrecht en Jelka en Nienke gingen naar Amsterdam naar het tijdelijk Stedelijk en cadeautjes voor Naomi kopen. We zagen deze gevelsteen die ik zeer toepasselijk vond voor Niels. Misschien kan hij dat gebruiken als etiketje voor zijn drankjes...
In het Stedelijk waren allerlei monumetale kunstwerken tentoongesteld. Deze zaal heeft overal allemaal dichtregels afgedrukt. Prachtig!
Een ander kunstwerk was een participatie kunstwerk. Het is de bedoeling dat iedereen zich liet opmeten en (net als je met je kinderen thuis) een streepje op de muur laat zetten. Zo verandert de witte muur in een muur met een grijze streep.
Nadat wij cultureel gelaafd waren, zijn we heel Amsterdam doorgewinkeld om een cadeautje en een grapje(Sarah) voor Naomi te zoeken. Het cadeau is gelukt, de Sarah niet. Aangezien Sinterklaas vandaag weer in Nederland kwam, waren de pieten er ook weer in de Bijenkorf. Maar deze foto had ik vorige week al gemaakt.
Ondertussen zat Niels in Utrecht bij het radioprogramma Spijkers met Koppen. Hij werd daar geïnterviewd door Dolf Jansen. Dat is best een uitdaging, maar Niels hield zich goed staande. En de mediageile Elly de roerdomp, kwam met haar tocht naar Gambia weer goed in het nieuws. Via deze link kan je het twee uur durende programma terug luisteren. Niels zit zo'n beetje in de laatste 10 minuten, maar het lukt ons niet alleen dát stukje eruit te knippen. Sorry.

Na een goed gevulde dag spraken Niels, Jelka en ik nog even af in de stationrestauratie. Na een drankje ging Jelka weer naar Groningen, met allerlei vertragingen en wij naar Watergang alwaar Naomi haar vijftigste verjaardag vierde.
Na allerlei hapjes en drankjes en een spetterend optreden van de leden van de Vossenfamilie uit het Zuidoosten van ons land, vertrokken Niels en ik weer naar Amsterdam voor een voorstelling van Tania Libertad in het Tropentheater.
Wij hadden dit optreden op goed geluk gekozen in ons abonnement. Tania Libertad blijkt een, in ieder geval in Latijns Amerika, wereldberoemde zangeres die hele voetbalstadions volzingt. Kijk maar op deze link. Ze had een begeleidingsband van een knappe percussieneger en twee keybord spelende huisvrouwen. Eentje speelde ook nog gitaar en de ander dirigeerde de rest van de band. Heel apart.

Hier een klein illegaal stukje video van het optreden.

1 opmerking:

M en C zei

Beslist heel saaai. Beter je best doen dan maar. GAAAAP... Complimenten voor het saaaaiste blog van Nederland. Nee, dan onze avonturen...
XX, Car