zaterdag 3 september 2016

Wijnproeven, Fruska Gora en uit eten met muziek

Hé, nou ging het een paar keer zó goed. Nu wil het opladen van foto's weer voor geen meter. Ik hoop dat er nog een foto bij het verhaaltje kan komen.
Vandaag hadden Zoran en Dejana een programma voor ons samengesteld. We hoefden verder niet meer na te denken. 's Morgens gooiden we eerst het plan in de war. In plaats van ons op te laten halen van het hotel, liepen we naar Zoran en Dejana langs de Donau en een aantal caches. Daarna reden we naar Karlovci. Daar had Zoran weer een geschiedenis college voor ons voorbereid. Wat apart was om te merken, was dat een professor (wat Zoran is, dus absoluut niet dom!) zoveel verhalen kan vertellen over de geschiedenis, met zo'n Servische bril op! We bezochten een ronde kerk met vier deuren die speciaal gebouwd was om een vrede te tekenen waarbij iedereen tegelijkertijd naar binnen kan. LEES HIER MAAR EVEN VERDER
Daarna gingen we naar een wijnproeverij. Ook lekker hoor. Daarna gingen we naar het vakantiehuisje van Zoran en Dejana. Daar kregen we een barbecue met natuurlijk weer veel te veel eten. Er kwamen ook nog weer allemaal familieleden langs die Danijela even wilden ontmoeten. Wij mochten relaxen. Daarbij dacht men waarschijnlijk aan slapen, maar wij besloten een stukje te gaan wandelen. Het vakantiehuisje bleek bijna ín een Nationaal park te liggen. Toen we weer terug waren gingen we weer terug naar ons hotel om ons om te kleden. Jammer, er was geen water in het hotel. Ongewassen kwamen we toch weer bij Zoran en Dejana. Nu gingen wee uit eten. Het eten was wel lekker maar het leukste was dat er life muziek was. Folk muziek. Geweldig om te zien hoe Zoran, Danijela en Dejana alle liedje mee konden zingen en dansen. Wat een passie! Wat zijn wij Nederlanders toch een kouwe kikkers.

Nou, geen foto's. Ik geef het op. Kom maar bij ons kijken als je alles wil zien.
De kerk met de vier deuren


oma zorgt voor de couleur locale bij het wijnproeven

's avonds uiteten met muziek
Gelukkig, toch een paar fotootjes!


Geen opmerkingen: