maandag 10 oktober 2016

De een werkt hard, de ander gaat weer eens aan de boemel

Het was alweer schitterend weer. Niels besloot verder te gaan met het winterklaar maken van de tuin. Ook bij de buurvrouw moest nog van alles gesnoeid worden en Niels had beloofd dat voor haar te doen. Dat werd dus vandaag.
Gehakkelde Aurelia


Lekker eten in de tuin

Terwijl Niels in de sloot staat (of eruit kruipt), gaat Nienke de hort op.

Nienke was uitgenodigd door Vluchtelingen werk om een voorstelling in Haarlem bij te wonen

De voorstelling heette A Postcard from Aleppo. Geschreven door Merlijn Twaalfhoven en Abdelkader Benali. Het was een indrukwekkende voorstelling. terwijl ik toch niet zo van de moderne opera ben.
 Tijdens de voorstelling begon Sarah Akilli-Zegers te zingen (zij is degene die een paar jaar geleden op radio1 het terugkerende item dagboek SyriĆ« maakte). Het was kennelijk een bekend Syrisch liedje. Het begon heel zachtjes, maar langzaamaan ging het harder en zongen alle SyriĆ«rs in de zaal mee. Wij Nederlanders hielden het weer eens bij ons obligate geklap. Maar het was mooi. Kijk maar hier.
Hier kan je het idee en de makers nog even nalezen

Hier de tekst van een van de Postcards

nog een

Nog een

Na afloop gingen we eten in de Wereldkeuken in Haarlem. Een initiatief van iemand van Vluchtelingenwerk Haarlem. In de wereldkeuken werken statushouders, illegalen, drugsverslaafden etc. allemaal mee aan een heerlijk diner voor de gasten. Dit keer onder leiding van een Syrische topkok.

Geen opmerkingen: