zaterdag 3 maart 2018

Winter in de Betuwe

Niels had vrijdagavond een vergadering/bijeenkomst van de Kreupelgroep in Tricht. Wij gingen dat eens leuk combineren met een weekendje Betuwe. Niels ging er met het OV heen en ik kwam 's avonds na mijn werk die kant op en haalde Niels op van zijn avondje.
Toosten op de overwinning. Dankzij 10 jaar onderzoek is de spieringvisserij in het IJsselmeer gestopt.
 We reden naar Beusichem waar bij het veerpont de erg oude herberg Het Veerhuys staat. Daar hadden wij een kamer geboekt.

ziet er niet verkeerd uit, hè?
De volgende morgen gingen we bijtijds op pad. We reden naar Buren, een heel oud, bijzonder stadje. (KLIK maar voor meer info). Maar wij liepen er eerst gewoon langs om een wandeling van 20 kilometer door de koude Betuwe te doen.
Buren

Er lag zelfs hier en daar nog sneeuw

Onderweg overal landgoederen. Dit is landgoed Soelen

Kerk-Avezaath

De Linge

Mooie fruitbomen, overal


En weer in Buren. Nu gaan we het stadje bekijken
zoals je bij de link al hebt kunnen lezen, een prachtig oud stadje



met ook nog ouderwetse gebruiken
Na een kopje thee en een kommetje soep in Buren, reden we naar Culemborg. Die stad wilden we nou eens echt bekijken. Het schijnt heel leuk te zijn. KLIK maar hier. Er valt van alles over te vertellen te zijn. We bekeken Culemborg toch weer een beetje snel want het was er behoorlijk koud en er was niet veel te beleven.
de varkenmarkt

Allemaal oude waterstanden bij overstromingen


De molen was open

We hebben er van de enthousiaste molenaar een leuke rondleiding gekregen

Nou, we hadden Culemborg gezien. We reden terug naar ons hotel. Vlak achter het hotel werd geschaatst. Dus wij pakten ook snel onze schaatsen en gingen nog even schaatsen.
Dat witte huis op de achtegrond is ons hotel



 Na het schaatsen gingen we nog even bij de rivier kijken. Ook mooi met al het ijs. Daarna namen we een glaasje in de bar van het hotel. We gingen relaxen op onze kamer en genoten van het uitzicht. ' s Avonds gingen we heerlijk uit eten in ons hotel en toen was deze volle dag wel klaar.



Geen opmerkingen: