zaterdag 2 juni 2018

oké, opnieuw; Rijden en varen naar Kosovo

 Zo, dit keer met wat foto's en een filmpje. Vandaag vertrokken we om acht uur vanaf ons hotel in Lezhë. Met ons busje reden we door de bergen. Onderweg stopten we met enige regelmaat om om ons heen te kijken. Het was een prachtig landschap met meren, geiten, boertjes met drie koeien. Af en toe een ezel of een varkentje in de wei. Prachtig!



oostelijk dambordje

zuidelijk dambordje
Langzamerhand werd de weg steeds slechter, meer gat dan weg. Maar op een gegeven ogenblik was er ineens twee kilometer spiksplinter nieuw asfalt. Daarna gingen we door een lange tunnel en toen waren we in een haventje aan het Komani meer. We moesten er een uurtje wachten en toen kwam de boot.
Tijdens het uurtje wachten werden we vermaakt door een grote groep Alpengierzwaluwen. Geweldig! Ik heb geprobeerd het te filmen. KLIK maar HIER
 Het was druk op de boot. Dit schijnt een typisch Albanees uitstapje te zijn en aangezien het zaterdag was, waren er veel Albanezen. Er was muziek en er werd gedanst. Ik heb heerlijk met mijn nieuwe Albaneze vrienden: Anna, Sara, Valentina en nog meer, gedanst.

Kletsen met Sara en Maria
Toen meerde de boot aan en stond aan de overkant een ander busje ons op te wachten. daarin onze nieuwe chauffeur en onze gids voor de komende dagen in de bergen; Adeniz. We reden naar Kosovo, waar Rizah, de PWN'er die de reis georganiseerd heeft, eigenlijk vandaan komt. De grens overgaan ging nog niet helemaal soepel, maar het lukte en we kwamen in Prizren. Een mooi plaatsje waaraan je de verschrikkingen van de afgelopen oorlog minder zag dan de voorgaande dorpjes. Zoveel begraafplaatsen weer, net als Sarajevo. :-(

Prizren was een leuk stadje

's avonds weer eens heerlijk eten

Geen opmerkingen: