dinsdag 3 mei 2022

Met z'n tweetjes aan de wandel

Vandaag was het een gewone werkdag voor Chaja en John. Oscar ging naar het kinderdagverblijf en wij gingen met z'n tweetjes aan de wandel. De keuze aan wandelingen is niet zo groot omdat er op hoogte nog veel sneeuw ligt. We gingen naar Thomas Creek, Dry Pond en White Creek en maakten daar een mooi rondje.
Uitgebloeide Pine drops van vorige zomer

 
wandel de wandel

we liepen dus heel veel langs beekjes. Beekjes zijn vooral leuk als ze bewegen. KLIK voor bewegend beeld

vogeltje. Geen idee. Niels heeft hulplijnen ingeschakeld maar, wie het weet, mag het zeggen. Niels heeft een vogelbekdier gekocht het is een Townsend’s Solitaire 


paars bloemetje. Wie het weet mag het zeggen

SNEEUW! YEAH! Sneeuwballen

heel serieuze selfie

Dry pond lake en het is inderdaad dry. En , zoals je kan zien, kunne mensen in de VS ook geen bordjes lezen

blije Nienke

het is echt nog maar nét lente. Wilgenkatjes

Arceuthobium campylopodum, dennenmaretak

Artemisia tridentata een soort alsum met een gal

SNEEUW!

Niels gooit sneeuwbal

wit bloemetje. Wie het weet mag het zeggen

Lihophragma glabrum

Balsamorhiza sagittata

heel klein blauw bloempje. Wie het weet mag het zeggen

Hesperia colorado ofwel de  Western Branded Skipper

Castilleja applegatei Paintbrush

Ceanothus prostatus

uitzicht met besneeuwde toppen

Oregon junco of darkeyed junco in het Nederlands bekend als de grijze junco

Even pauze voor de lunch

Er waren allemaal brandweermannen in het bos ze hadden het drie dagen geleden gecontroleerd laten branden en nu waren ze het nog aan het nablussen of zo. Niels moest natuurlijk even met de brandweerauto op de foto voor Oscar.

Dit was de wandeling
Daarna gingen we nog even naar de REI om nieuwe bergschoenen te kopen. Drie jaar geleden kocht ik daar schoenen, die hebben hun beste tijd gehad. Ik wilde dezelfde, maar uiteindelijk kocht ik net iets andere die toch lekkerder zaten en Niels kocht nieuwe lage wandelschoenen. We deden nog boodschappen en toen gingen we terug naar huis (van Chaja en John) Chaja was klaar met werken. Nienke ging met Chaja mee Oscar ophalen van het kinderdagverblijf. Oscar liet enthousiast de dino's in zijn klasje zien. Mijn indruk van het kinderdagverblijf was niet zo heel erg positief. Het was nogal een chaos en een herrie en een juffie dat schreeuwde tegen een kindje. Ze wisten allemaal even niet waar Oscar was, maar Oscar had een leuke dag gehad. Dus dt zal allemaal wel meevallen. We gingen na het eten nog een stukje lopen met z'n allen. Even bij het baseball kijken. Het stormde hier nogal vandaag, overal lag troep en Oscar wilde eigenlijk alles in de prullenbak gooien. Dat is wel heel goed!

Geen opmerkingen: