zondag 25 augustus 2024

Naar de Chartreuse

Vannacht had het flink geregend en dus was het best wel afgekoeld. Terwijl we nog even moesten wachten tot René ook uit bed was, zag Niels deze vogel
een havik

 
Clinopodium vulgare Borstelkrans

Hagedoornvlinder
En toen reden we naar Pérouges. Dat stadje hadden we tijdens de Tour de France voorbij zien komen en bedacht dat als we ooit in de buurt waren, we daarlangs moesten gaan. Vandaag waren we in de buurt.














tabaksplant

Wat een prachtig middeleeuws stadje! Gelukkig waren we op tijd want als je alle parkeerfaciliteiten zag en de voorraden broodjes die de restaurantjes aan het maken waren (allemaal nog dicht overigens) dan kan het er wel erg druk worden.
Aubretia columnae kleine aubretia
We reden via de door Nienke gekozen kleine weggetjes verder richting Chartreuse. En kwamen bij de Ain, een rivier. We gingen even kijken.


Nienke zocht een cache en Niels keek vogels

het fotograferen door de teletoeter lukt nog niet zo goed. Dit zijn kleine zilverreigers
We reden weer verder en bedachten ons opeens dat het zondag was en we nog wel boodschappen moesten hebben. We googleden de dichtsbij zijnde supermarkt op de route en stapten daar om drie minuten voor 12 binnen. Om 12 uur gaan ze dicht!
gelukt in de supermarchée!

ook weer een mooi plaatsje onderweg
toen waren we opeens in de Chartreuse. Echte bergweggetjes

Onze camping in Le Sappey-en-Chatreuse ligt op 1060meter hoogte. De wolken liggen vlakbij. Het is er best fris. (15 graden)

maar het is een leuk plekje en morgen gaan we lekker klimmen in de bergen. Daarna klaart het weer weer op.

Geen opmerkingen: