vrijdag 23 november 2012

Belem, of voor het laatst Lissabon

Nog een hele dag in Lissabon. Vandaag bezochten we de wijk Belém. Eerst liepen we door de wijk met alle  ambassades, op zoek naar een bijzondere tuin. We zaten fout en moesten nog een stukje met de tram. Zo'n leuke oude!
Nienke in het trammetje
De Torre de Belém. Ooit gebouwd middenin de Taag, nu aan de oever.
We vonden de tuin. De Jardim Tropical. Geweldig! Er was ook een paleis met een fototentoonstelling. Behalve de fototentoonstelling was er ook een oude "koloniale tentoonstelling". Prachtig. onder andere deze mooie xylotheek.
Ook lagen er wat balgen van tropische vogels.
In de tuin zaten ook allemaal pauwen
De kas heeft betere tijden gekend
Niels verzamelt weer eens zaden
Toen gingen we naar het Monasterio de los Jerónimos. Een klooster. Dat was  gigantisch! Wat mooi, wat groot, wat bijzonder! Hier ligt het graf van Vasco Da Gama
Binnenplaats
Nadat we hier een tijd met open mond hadden rondgelopen, gingen we naar het Castillo de San Jorge. Het kasteel dat je overal boven de stad uit ziet steken. We hadden het op onze eerste dag in Portugal al een beetje gezien. Nu echt. Het was ook al weer behoorlijk indrukwekkend.
Ridder
Er zat ook een man gitaar te spelen in het kasteel. Dat klonk in die omgeving erg mooi. Klik hier voor een korte impressie.
We liepen weer terug naar ons hotel. Kwamen langs de slager en moeten even kwijt dat we erg lekker eten in Lissabon.

Geen opmerkingen: