donderdag 15 november 2012

Klaar met de SNP wandeling nu zelf op pad

Onze laatste dag met SNP. We gingen naar de Cabo Sao Vincenze. Het uiterste westpuntje van Europa. Normaal waait het daar altijd maar vandaag was het nagenoeg windstil en prachtig zonnig.
Op de kaap staat nog een soort fort met een museum erin over de beroemde zeevaarders van vroeger. Lief klein museumpje.
Bidsprinkhaan
Op Cabo Sagres staat ook een fort. Er heerst daar een soort immense desolaatheid. Prachtig.. er zaten heel veel zwarte roodstaarten, kuifleeuwerikken en graszangers
kerkje op het fort
vuurtoren

Ik wilde ook nog een filmpje met het geluid van de zee in de grot laten zien/horen. Opladen via You Tube lukt niet. Maar het is overweldigend om te zien en te horen. Hoe kan het...Zo'n geweld!
Vandaag reden we helemaal zelfstandig naar het Oosten. Eerst naar Castro Verde. Een plaatsje dat volgens de Michelingids niet zo erg de moeite waard is. We gingen toch en vonden het best een grappig plaatsje.
Dit prachtige bouwwerk is, weten we niet. Markthal of zo?
Wat een lelijke basiliek!
Van binnen was hij echter prachtig! Helemaal vol met tegelwerk!
Dit is het landschap waar we doorheen reden. Echt trappen-land!
Mertola, het plaatsje waar wij verblijven. De kerk op de voorgrond is vroeger een moskee geweest. Je kan zelfs nog zien waar de minaret zat en de, hoe heet dat ook weer, de nis waar de imam zit.
Nou, de andere foto's willen niet. Maar we hebben allemaal vreselijk leuke musea bekeken. De toren op het kasteel beklommen en naar een Romeinse villa onder het gemeentehuis gekeken. Ook bezochten we een Visigotische kerk en begraafplaats onder een school. Wat leuk allemaal! We zijn blij dat we in dit plaatsje besloten hebben te overnachten. 

Geen opmerkingen: