zaterdag 4 augustus 2018

Naar de grote stad

Vanmorgen gingen we pas om 7.30 uur ontbijten. Uitslapen dus. Het was een schitterende zonnige dag. Frisse, blauwe lucht. Alsof het eind mei/begin juni was. Zo'n dag. Na het ontbijt reden we ruim 60 km naar de verharde weg, maar het was een luxe route. Nauwelijks erge hobbels en modderplassen. Het ging super soepel. Onderweg fotografeerden we nog wat typische Mongoolse plaatjes.
Niels maakte deze foto van een van de zo kenmerkende dode dieren onderweg. Dit was een paard

Diane fotografeerde nog meer kamelen.
En toen waren we opeens aan de stadsgrens van Ulaan Baatar. We gingen ergens eten in een superchice Mall. Het had niks van Mongolië en zou zo overal op de wereld kunnen zijn, maar er was eten.
Koreaans eten
  Daarna werden we afgeleverd bij ons hotel. Moogie ging naar huis en wij zouden in een half uurtje met Bazraa gaan shoppen (souveniers en vooral een plantenboek voor Niels)
we zochten er ook naar op de tweede hands boekenmarkt
 toen gingen we naar de State Department Store. De man van Bazraa was ook mee. Ik ben zijn naam vergeten maar, het was best gezellig. Vooral voor Bazraa. Morgen krijgt ze een nieuwe groep en moet ze wéér 2 weken van huis. De winkel was een soort gigantische Bijenkorf (6 verdiepingen hoog)
Op de bovenste verdieping was de boekenafdeling en de souvenir afdeling

Niels vond zijn boek en wij kochten geen wolf of vos.
Na het winkelen zette Bazraa ons af op een leuk terras. Zij ging naar huis en wij mochten het verder zelf uitzoeken. Braaf als we zijn bleven we er zitten en aten we ook daar ons avond eten.

vlakbij het hotel op het grote plein was het gezellig druk met kinderen in autootjes. Deed ons denken aan Zenica.

Geen opmerkingen: