vrijdag 19 juli 2019

Twee wandelingen op een dag

Vandaag hadden we weer een beetje een pittige wandeling uitgezocht. De Diamond Peak via North Flume Trail. Hij liep een beetje op hoogte dus niet te warm. We liepen een hele tijd redelijk vlak en op het einde een pittige afdaling en een lekker klimmetje. Tussendoor een lastig stuk omdat we de weg even kwijt waren, maar al met al een schitterende wandeling.



koraalwortel, een orchidee


en wel: Corallorhiza maculata





Aquilegia formosa




We kwamen in het skigebied en moesten daar van de diamond peak piste af.


Onderaan bij de skilift halte miegelde het van de orchideeën

Niels loopt te genieten

Zoveel sneeuwmachines, maar geen sneeuw genoeg om ons tegen te houden dit keer

Mooi "alpenweidje"

 Toen was de wandeling klaar. Het was twee uur en we besloten via de supermarkt naar huis te gaan. Eenmaal op weg reden we vlakbij de parkeerplaats van de wandeling naar de top van Mount Rose langs een parkeerplaats met een boardwalk. Ach, dachten wij. Het is nog vroeg. We doen die boardwalk ook nog even. Niks mee, alleen fototoestellen en op sandalen begonnen wij aan hey wandelingetje.

Elephants head Pedicularis groenlandica

Twaalfgodenkruid Dodecatheon alpinum


Micranthes oregana (geen Nederlandse of engelse naam verder)
Toen bleek het toch niet alleen boardwalk te zijn. Het was gewoon een leuk wandelingetje van 3 mile. We moesten best wel een aantal keer over een sneeuwveldje. Brrr!





 Maar wel erg leuk! Uiteindelijk gingen we dan toch via die supermarkt naar huis. Waarom zou je nog bergschoenen aantrekken. Je kan alles op sandalen! ;-D


Geen opmerkingen: