donderdag 27 februari 2020

En dan zit je opeens in Spanje...

Het was zover. Vanwege het Coronavirus, ging ik niet naar Shanghai en omdat ik toch al vrij geboekt had op  mijn werk, besloten we dan maar samen weg te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Andalusië werd het. Lekker goedkoop een fly-drive dus met een chartervlucht naar Malaga. Dat betekent vroeg op staan.
Vroeg? Midden in de nacht zul je bedoelen!
Maar om even voor elf uur reden we met ons huurautootje (fiat 500) de verhuurder uit en gingen we op pad. Eerst naar Caminito del Rey. Een wereldberoemde wandeling. Je schijnt er kaartjes voor te moeten kopen, maar het is geen hoogseizoen en toen we van de week op de website keken, leek het wel of het gesloten was. Je kon helemaal geen kaartjes bestellen. We zouden wel zien.

De wandeling naar het beginpunt was ook al leuk en ook best druk.
Na een tijdje lopen kwamen we bij een slagboom met een bewakingsdame erachter. Nee, kaartjes zijn altijd al heel lang uitverkocht op internet. Iedere dag zijn er 50 kaartjes voor de losse verkoop maar dan moet je wel om 9 uur aanwezig zijn, anders zijn ze op. Jammer dan. Morgen hebben we weer andere plannen. Maar in de omgeving was het ook leuk wandelen en er kwamen zoveel mensen op af die er absoluut niet uitzagen als wandelaars maar meer als pretparkbezoekers, dat we misschien maar blij moeten zijn dat we er niet in konden... We gingen gewoon lekker aan de wandel.
Even ergens in het zonnetje `zitten

bij de rivier

Kijk goed! Dan zie je de foto van een van onze eerste vale gieren

Ophrys fusca

mooie bergwand

Ophrys tenthredinifera

Asphodelus albus

Narcissus bulbocodim

Fritillaria lusitanica
Na een tijdje kwamen we bij de stuwdammen uit. Daar lag een grappig dorpje. Vandaaruit gingen we weer terug naar de auto


Met de auto reden we naar Antequera, het stadje waar we slapen vannacht. Nadat we ingechecky hadden, gingen we het stadje bekijken.



ook naar de Alcazaba, een moors fort uiteindelijk door Ferdinand de eerste veroverd.


uitzicht op de kerk er naast


uurwerk

klok
 De kerk er naast was ook te bezichtigen. Hij was gebouwd door Ferdinand de eerste en je kon een combi-ticket kopen voor weinig geld, dus dat deden we maar.

vrouwelijke drakentemster

Nadat we dat allemaal gezien hadden en een winkel bestormd hadden, mochten we eindelijk in de zon op het terras.
heerlijk, vakantie!
Nu eerst maar een blog maken want Spanjaarden eten laat dus na het eten gaat 'm niet worden. We zijn best een beetje moe.

Geen opmerkingen: